25 / 04 / 2024

Şehitkamil Belediyesi TOKİ için yetki verdi!

Şehitkamil Belediyesi TOKİ için yetki verdi!

Şehitkamil Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının birinci oturumu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı.Seyrantepe’de yapılan konutlara büyük ilgi olduğunu söyleyen Fadıloğlu, TOKi ile anlaşma yapmak için belediyeden yetki



Şehitkamil Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısının birinci oturumu Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı.Seyrantepe’de  yapılan konutlara büyük ilgi olduğunu söyleyen Fadıloğlu, TOKi ile anlaşma yapmak için belediyeden yetki istedi.  Yetki oy birliği ile verildi.


Kasım ayı meclis toplantısını Kasım Genel seçimlerinin ülkeye hayırlı olması temennisiyle açan Fadıloğlu, “milletin iradesi tecelli etti. Kazanan millet oldu. Ülkemiz oldu” dedi.


“1300 konut arzı yaratılabilir”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na Umut , Beylerbeyi, Karacaoğlan mahallesinde belediyeye ait olan 4 adet taşınmazın toplam 38 bin 119 m2’lik alana  konut yapılmak üzere TOKİ’yle anlaşma yapmak için yetki verildi.


Fadıloğlu; “Sizlerden yetki alarak belediyemize ait olan bu taşınmazları bedeli karşılığında TOKİ’ye devir protokolü yapmak için sizlerden yetki istiyorum.Kat karşılığı devir, Bedeli karşılığı devir yada Hasılat karşılığı devir için görüşmeler yapacağız. Son yıllarda TOKİ’nin Seyrantepe ve Beylerbeyi’nde yaptığı konutlara büyük ilgi var.Bizi de belediye olarak, arzı arttırmak adına konut talebimiz oldu.  TOKİ  başkanlığıda buna sıcak baktı. 1.300 tane konutun arz edilmesi söz konusu uygun görürseniz,biz bu konuyu gündeme alarak, yetki istiyoruz. Kişiye özel bir çalışma yapılmayacak. TOKİ üzerinden kuruma ne kadar katkı sağlayacağımıza bakacağız” dedi.


Şehitkamil Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında 11 gündem maddesine,4 gündem dışı madde eklendi. Görüşülen 16 maddenin 15’i ilgili komisyonlara gönderilirken, bir madde teklif karar olarak kabul edildi.


Gaziantep Ekspres


Geri Dön