20 / 04 / 2024

Şehitkamil Belediyesi'nin yıkım ekipleri iş başında!

Şehitkamil Belediyesi'nin yıkım ekipleri iş başında!

Şehitkamil Belediyesi yıkım ekipleri kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılan bir binanın alt 2 katını yıktı.



Mücahitler Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırılan bir binanın alt 2 katının vatandaş tarafından tamamen yıkılması ve en üst katının olduğu gibi bırakılması karşısında Şehitkamil Belediyesi yıkım ekipleri harekete geçti.


Mücahitler Mahallesi 2 Nolu Sokak’ta devam eden kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde her iki tarafı da yerleşim alanı olan bir bina kamulaştırıldı. Kamulaştırılan binanın ilk iki katı vatandaş tarafından yıkıldı. Yıkılan ilk iki katın pencere, kapı ve demirleri alındı. Enkaz halinde bırakılan binanın en üst katı ise olduğu gibi bırakıldı. Daha önce Hakimiyet Gazetesinin gündeme getirdiği bir tehlikeli girişim karşısında Şehitkamil Belediyesi harekete geçti. İlçe belediyesinin yıkım ekipleri binanın en üst katının güvenli bir şekilde yıkılması için çalışma başlattı. Binanın her iki yanında yer alan yerleşim alanlarına zarar verilmemesi için tüm önlemleri alan belediye ekipleri yıkım çalışmasını birkaç günde bitirmeyi hedefliyor.


Mücahitler Mahallesi’nde ki yıkım çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi yıkım ekipleri yıkım alanında gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra çalışmalarına başladı. Bölgede yaşayan vatandaşlar açısından büyük risk oluşturan binaların yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından hafriyat çalışmalarına geçilecek. Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamada, bölgede devam eden kamulaştırma çalışmalarında ev sahipleriyle uzlaşı içerisinde kamulaştırma çalışmalarının noktalandığı dile getirildi. Belediye yetkilileri yıkım çalışmalarının kısa süre içerisinde güvenli bir şekilde tamamlanacağı açıklandı.


Hakimiyet Gazetesi 




Geri Dön