18 / 04 / 2024

Şehitkamil Hacı Ahmet Ercan Camii açıldı!

Şehitkamil Hacı Ahmet Ercan Camii açıldı!

Şehitkgmil Belediyesi'nin destekleriyle Gaziantepli Hayırsever işadamı Hacı Ahmet Ercan tarafından yaptırılan Hacı Ahmet Ercan Camii'nin açılışı dualarla yapıldı.



Hayırsever İşadamı Hacı Ahmet Ercan tarafından Gazikent Mahallesi'nde yapılan Hacı Ahmet Ercan Camii'nin açılış törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Menderes Karaduman, Şehitkamil ilçe Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlarken, açılış konuşmasını yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Daha önce bu mahallemizde küçük bir mescit vardı ve cami ihtiyacına gerek vardı. Şehitkamil Belediyesi olarak Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte biz caminin planlanmasını gerçekleştirdik. Daha sonra hayırsever kardeşimiz, Allah onun hayrını kabul etsin bu caminin yapılmasına katkı sağladı. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler bir tarafa, diğer taraftan planlama noktasında nüfus yoğunluğuna göre camileri mümkün olduğu kadar imar planlarına işliyoruz. Ancak daha sonra mahallelerin yoğunluğuyla gerçekleşen ihtiyaçlarda da bu şekilde sosyal alanlardan, parkların kenarından imkan dahilinde camilerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bizde artık planlamalarda mahalle mescitlerini ön planda tutuyoruz ki yürüme mesafelerinde buralara gidilip rahatlıkla ibadet yapıla bilinsin. Ben özellikle bu projenin bu noktaya gelmesinde emeği geçen Belediye de çalışan tüm teknik ekibe, Başkan Yardımcılarıma, tüm meclis üyelerimize caminin yapımında emeği geçen hayır sahibi Hacı Ahmet Ercan beye tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra bu tür camilerimizin devamını hep birlikte getiririz diyorum. Camimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. 


"CAMİ BİR ŞEHRİN KALBİDİR" 


Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin ise, "Dinimiz İslam medeniyeti. Cami medeniyetidir. Camiler insanlarla yaşıt, hatta insandan öncedir. Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de bize öğrettiği kadarıyla, İnsanlar için inşa edilen ilk ev Kabe'dir. İnsanlara hidayet kaynağı olarak ilk olarak Kabe yapılmıştır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed de (sallallahü aleyhi vesellem) Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde daha Medine'ye varmadan Kabe denilen yerde İslam'ın ilk mescidini kendi elleriyle inşa etmişler. Bunun için cami bir şehrin kalbidir. Kalp nasıl insan vücudundaki kanı temizleyip geri pompalıyorsa, Kabe başta olmak üzere bütün camilerde, bütün Müslümanları 5 vakit kendine doğru çeker, onları arındırır ve günahlardan temizler. Bunun için camilerimizin kıymetini bilelim ve onlara sahip çıkalım. Bu vesileyle, bu caminin yapımına destek veren başta hayırsever İşadamımız Hacı Ahmet Ercan beye ve emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Camimizin dinimize, milletimize, memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. 


Cuma namazı ezanının okunmasının ve yapılan duaların ardından protokol üyeleri tarafından Hacı Ahmet Ercan Camii'nin açılış kurdelesi kesildi. Cuma namazı ezanının okunmasının ve yapılan duaların ardından protokol üyeleri tarafından Hacı Ahmet Ercan Camii'nin açılış kurdelesi kesildi. 


Caminin yapımında emeği geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür plaketi verildi. 


Adana Beş Ocak


Geri Dön