29 / 03 / 2024

Şehitkamil Umut Sosyal Tesisi yenileniyor!

Şehitkamil Umut Sosyal Tesisi yenileniyor!

Şehitkamil Belediyesi, Umut Mahallesi’ne üst katı cami, alt katı ise bay-bayan taziye evi olan modern bir sosyal hayata geçiriyor.




Sosyal tesis konusunda çığır açan Şehitkamil Belediyesi, son olarak Umut Mahallesi’nde bulunan Umut Sosyal Tesisinin ve arka tarafında bulunun caminin mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılayamayacak duruma gelmesinden dolayı yıkarak yerine üst katı cami, alt katı ise bay-bayan taziye evi olmak üzere daha büyük ve kapsamlı bir sosyal tesis yapımına başladı. Temeli atılan Umut Sosyal Tesisi ve cami önümüzdeki aylarda tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulacak.


 


MAHALLEMİZE DAHA NİTELİKLİ VE DAHA MODERN BİR SOSYAL TESİS YAPILIYOR


Eski cami ve sosyal tesisin mahalle sakinlerinin ihtiyacını karşılayamadığı ve bunun için yıkılarak yerine daha büyük ve modern bir sosyal tesis yapımına başlandığını ifade eden Umut Mahalle Muhtarı Ahmet Sırtlan, şu açıklamada bulundu:


 


“Daha önceki sosyal tesisimiz çok küçüktü. Üst katında ise küçük bir mescit vardı ve bunlar mahallemize yeterli gelmiyordu. Şehitkamil Belediyemize müracaatta bulunarak buranın büyütülmesini istedik. Eskiden taziye olduğu zaman sosyal tesisteki taziye evleri çok küçük kalıyordu. Vatandaşlar, çoğu zaman misafirlerini dışarda ağırlıyordu. Bu durum da zaman zaman sıkıntılar oluşturuyordu. Ayrıca üst katta bulunan mescitte ise Cuma günleri vatandaşlar sığmıyordu ve sokakta namaz kılmaya çalışıyordu. Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu, konuyla yakından ilgilenerek daha nitelikli ve daha büyük bir tesis yapma taahhüdünde bulundu. Şuan itibariyle eski sosyal tesisimiz yıkılarak, yerine üst katı cami, alt katı ise bay-bayan taziye evi olmak üzere yeni bir çalışma başlatıldı. Öncelikle sosyal tesis ve mescidin yıkımı gerçekleştirildi. Ardından üzerine yeni projenin temeli atıldı. Çalışmalar, hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah, en kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” dedi.



Şehitkamil Belediyesi


Geri Dön