25 / 04 / 2024

Şehitkamil Umut'ta TOKİ konutları yapılacak!

Şehitkamil Umut'ta TOKİ konutları yapılacak!

Şehitkamil Belediyesi ile TOKİ arasında, Umut Mahallesinde yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinin protokolü imzalandı. TOKİ ile yapılan protokol ile birlikte kentsel dönüşümü yapılacak Umut Mahallesi'neyeni konutlar yapılacak.



Şehitkamil Belediyesi ile T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında, Umut Mahallesinde yapılacak Kentsel Dönüşüm projesinin protokolü imzalandı.  TOKİ  ile yapılan protokol ile birlikte kentsel dönüşümü yapılacak Umut Mahallesi'neyeni konutlar yapılacak. 


T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TOKİ mülkiyetinde bulunan Umut Mahallesi'nde, konut yapımında kullanılacak olan 74 bin 494 metrekare alanın Şehitkamil Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerinde kullanılmak üzere protokol imzaladı. Protokolde, Belediye ve TOKİ iş birliğinde hazırlanacak avan proje ve vaziyet planına göre belirlenecek sayıda konutun yapılması, bu amaçla Belediye tarafından belirlenen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim alanlarında yer alan hak sahiplerine, kentsel dönüşüm projesine destek vermek amacı ile öncelik tanınarak, doğrudan satış yapılması, Belediye tarafından belirlenen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanlarında yer alan hak sahipleri ile, Belediye'nin kentsel yenileme, rehabilitasyon ve kentsel dönüşüme hizmet edecek imar planına uygun yol açma, donatı oluşturma içerikli kamulaştırma yaptığı alanlarda yer alan vatandaşlara da destek vermek amacı ile öncelik tanınarak, doğrudan satışının yapılacağı maddelerine yer verildi. Hak sahipleri konutlar için, şerefiyeli konut bedeli üzerinden yüzde 25, yüzde 40, yüzde 60 peşinatı nakden ve defaten ilgili banka şubesi aracılığıyla imzalanacak gayrimenkul satış sözleşmesi imzası esnasında ödeyip, akabinde konut teslimini takip eden aydan başlamak üzere 120 ay vade ile her altı ayda bir, önceki 6 aya ait memur maaş artış katsayısı veya ÜFE, TÜFE oranının en düşüğü nispetince arttırılacak bedel üzerinden ödeme yapacakları belirtildi. T.C Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, protokol imzaladı. 


"YOĞUN GÖÇ ALAN BİR ŞEHRİN AYNI ZAMANDA DA KONUT İHTİYACI HER GÜN GÜNDEN GÜNE ARTIYOR" 


Protokol imzasının ardından konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "TOKİ ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde Umut Mahallesi'ndeki yaklaşık 75 bin metrekare alan üzerinde yapılacak konutların, özellikle kentsel dönüşümde kullanılmasıyla ilgili TOKİ Başkanımızla bir protokol imzaladık. Buradaki konutların özellikle kentsel dönüşümle ilgili yıkımı gerçekleştirilen veya buradaki arazileri kamulaştırılan şahısların alabileceği konutlar yüzde 25 peşin, yüzde 40 peşin ve yüzde 60 peşin olmak üzere 3 seçenekten biri tercih edilerek, 120 ay vade yani 10 yıllık vadeyle konut sahibi olma imkanları var. Buradaki yıllık fiyat artışları, ÜFE, TÜFE veya yeniden değerleme oranlarından hangisi düşükse bir tanesi seçilerek, vatandaşlarımızın lehine olacak şekilde planlandı. Ben TOKİ Başkanının şahsında tüm TOKİ çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle büyüyen bir şehirdir. Yoğun göç alan bir şehrin aynı zamanda da konut ihtiyacı her gün günden güne artıyor. Özel sektörün yanında TOKİ'ninde desteğini koymak adına yapılan bu çalışmada, Belediye ile yapmış olduğumuz bu protokol çerçevesinde inşallah vatandaşlarımız yıkılan evlerinin yerine sorunsuz şekilde ev almış olacaklar. Bu konutlarında bu şekilde planlanmış olması, Türkiye'de örnek bir proje oldu. Ben tekrar TOKİ Başkanının şahsında bu protokolde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum" dedi. 


Yeşil Nizip


Geri Dön