29 / 03 / 2024

Şehitkamil'deki dönüşümde arsa karşılığı ev alınabilir mi?

Şehitkamil'deki dönüşümde arsa karşılığı ev alınabilir mi?

Şehitkamil Belediyesi Şubat toplantısında, CHP’ li Meclis üyesi Mehmet Sucu, “kentsel dönüşüm planları alanlarda bulunan arsa ve evlerine karşılık yeni yapılan binalardan ev talepleri var. Bizlerin belediye olarak böyle bir çalışmamız var mıdır?” diye sor



Şehitkamil Belediyesi Şubat ayı 2. Meclis toplatısı sonrasında gündem dışı söz alan CHP’ li Meclis üyesi Mehmet Sucu, “kentsel dönüşüm planları alanlarda bulunan arsa ve evlerine karşılık yeni yapılan binalardan ev talepleri var. Bizlerin belediye olarak böyle bir çalışmamız var mıdır?” diye sordu.


CHP meclis üyesi Mehmet Sucu konuşmasında; “Karşıyaka- Yeşilova yolunda kentsel dönüşüm çalışmalarımız vardır. Burada ki çalışmalarda % 70’ i devam etmektedir. Kalan kısımlarda da hala kamulaşma çalışmaları devam etmektedir. Burada ki vatandaşlarımızla da anlaşarak onlara evleri ve alanları bedelince yapılan konutlardan ev veriliyordu. Vatandaşlarımızın da kentsel dönüşüm planları alanlarda bulunan arsa ve evlerine karşılık yeni yapılan binalardan ev talepleri var bizlerin belediye olarak böyle bir çalışmamız var mıdır?”


Sucuya cevaben Başkan Fadıloğlu;” Tabi ki var. Zeytinlide ki konutlarımıza direk olarak gidip müracaat edebilirler. Konut boşluğu olan yapılan alanlarımızda bu imkânı sağlıyoruz Bu da Seyrantepe’de konutlarımız kalmamıştır. Ancak Beylerbeyinde de boş konutlarımız mevcuttur. Ancak bu Toki binalarında alanlar ya sattılar ya da kendileri oturmadılar. Bu defa bunun önüne geçmek için çalışmalar yapacağız. Burada oturan ve oturmayan olarak ikiye ayıracağız ve bu alanda Toki’de de fiyat değişiklikleri olacaktır.Bir önce ki ücretlerle, bu olan ücret aynı olmayabilir. Bizim kentsel dönüşümle evlerini aldığımız vatandaşlarımızla yerine vereceğimiz evlerin fiyat farkı illa ki olacaktır ve vatandaşlarımız kalan farkı ödeyeceklerdir.”dedi.


Gaziantep Ekspres


Geri Dön