19 / 04 / 2024

Şehitkamil'e sanat merkezi inşa edilecek!

Şehitkamil'e sanat merkezi inşa edilecek!

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken’e iade-i ziyarete bulundu. Ziyarette; Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması konuşuldu.




Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken’e iade-i ziyarete bulundu. Ziyarette; Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması konuşuldu.


BAŞKAN FADILOĞLU, MİMARLARIN GÖRÜŞÜNÜ DİNLEDİ


Kurumlar arası işbirliğine önem veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu amaçla ziyaretlerini sürdürüyor. Son olarak TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, bir araya geldiği mimarlarla Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ortak paydalarının Gaziantep olduğuna vurgu yapan Başkan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katkı sağlayacak her görüşü dikkate alacaklarını söyledi. Başkan Fadıloğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken ve Yönetim Kurulu Üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özgüler de ziyarette Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na eşlik etti.


 


PROJENİN SON DERECE FAYDALI VE İYİ SONUÇLAR VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM


Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi Başkanı Hasan Özgür Girişken, “Şehitkamil Belediyesi, diğer belediyeler gibi bizim yakinen ilişki içinde bulunduğumuz ve işbirliği çalışmaları yaptığımız bir belediye. Ziyarette, çeşitli imar uygulamaları ve kent genelindeki sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Her zaman desteklediğimiz, yüksek sesle destek verdiğimiz Şehitkamil Belediyesi’nin sanat merkezi yarışması hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Biz bu yarışmanın düzenlenmesinden dolayı son derece mutluyuz. Uzun yıllardan sonra ilk kez kamu eliyle ulusal bir mimari yarışması düzenleniyor. Son derce ilgi çekici ve özgün bir senaryo, herkesin takdirle karşıladığı bir jüri olduğu zaman bunun ulusal çapta büyük bir ilgi uyandırdığını gözlemliyoruz. Bana İstanbul, Ankara,  İzmir  başta olmak üzere birçok ildeki meslektaşımdan telefon geliyor. Bu projenin son derece faydalı ve iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum. Umuyorum ki bu proje bir geleneğin yeniden başlaması bu tür önemli projelerin yarışma yoluyla özellikle de ulusal yarışma yoluyla temini yönünde diğer kurumlara da örnek olacaktır” şeklinde konuştu.


 


ŞEHİTKAMİL İLÇEMİZDE BİR SANAT MERKEZİNE İHTİYACIMIZ VAR


Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması Danışman Jüri Üyesi Mimar Bekir Sıtkı Severoğlu, projeye ilişkin değerlendirmede bulundu. Bekir Sıtkı Severoğlu, “Yarışmayla ilgili duyurularımız yapıldı. Gaziantep kent merkezimizde bir kültür merkezimiz var ama bir sanat merkezimiz yok. Şehitkamil ilçemizde bir sanat merkezine ihtiyacımız var. Gaziantep’te; çeşitli enstrümanların çalınabileceği, tiyatral çalışmaların yapılabileceği, çeşitli gösterilerin yapılabileceği sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri mekanlara ihtiyaç var. Çok ilginç bir yarışma. Çok ciddi bir katılımın olacağını düşünüyorum. Bu yarışmanın çok başarılı geçmesini diliyorum. Bu konuda çok ciddi gözlemlerim ve umutlarım var. İnşallah Gaziantep için çok nitelikli bir sanat merkezi Türkiye’ye, dünyaya örnek olacak bir sanat merkezinin yapılması konusunda elimden gelen gayreti göstereceğim” diye konuştu.


 


BİZ, ORTAYA ÇIKACAK PROJEDEN ÇOK UMUTLUYUZ


Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması Asli Jüri Yüksek Mimar A. Muhtar Küçükkömürcü de yarışmayla ilgili görüş bildirdi. Küçükkömürcü, “Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve ekibinin bu yaklaşımını şükranla karşılıyoruz. Zira kamusal yapıların Mimarlar Odası aracılığıyla ve de yarışmalarla elde edilmesi gerektiğine inanıyoruz. O açıdan yapılacak sanat merkezi binasının mimari projelerinin yarışmayla elde edilmesi fikri diğer kamu yapılarına örnek olacak niteliktedir. Bu yarışma nedeniyle hem kentimizin hem de Şehitkamil Belediyemizin tanıtımı da yapılmış oluyor. Bu nedenle doğru bir proje elde edileceğine inanıyoruz. Ulusal yarışma olması nedeniyle bu konudaki uzman mimarların ve özellikle mesleğe yeni atılan genç arkadaşların önü açılmış oluyor. Biz, ortaya çıkacak olan projeden çok umutluyuz. Bu proje yöre halkına kültür-sanat etkinlikleri açısından çok büyük değer katacaktır. Sonucun çok mutluluk vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.


Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.




Şehitkamil Belediyesi


Geri Dön