19 / 04 / 2024

Şehzadeler Belediyesi sosyal tesis projesini tanıttı!

Şehzadeler Belediyesi sosyal tesis projesini tanıttı!

Şehzadeler Belediyesi Eylül ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri karara bağlanırken, Veziroğlu Mahallesi’ne yapılacak olan sosyal tesis ile ilgili de sunum yapıldı.



Şehzadeler Belediyesi Eylül ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri karara bağlanırken, Veziroğlu Mahallesi’ne yapılacak olan sosyal tesis ile ilgili de sunum yapıldı.

Tarihi Bedesten Nikâh ve Çok Amaçlı Salonu’nda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, başkanlığında gerçekleştirilen toplantında 14 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısının başında yapılan bir aylık çalışmaları meclis üyelerine aktaran Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler ilçesine yeni bir sosyal tesis yapılacağının müjdesini verdi. Son zamanlarda yaşana terör olaylarına değinen Başkan Çelik, “Hepimizin bildiği gibi ülkemizde son zamanlarda terör olayları arttı. Bu noktada milletçe birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek milletçe teröre karşı tek vücut olmamız gerekiyor. Ben bu bağlamda aynı tutumu sergileyen meclisimizdeki tüm siyasi gruplara çok teşekkür ediyorum.” dedi.,


“ŞEHZADELERDEN BÜYÜKŞEHİR’E DESTEK”

Büyükşehir belediyesinin Sancaklıbozköy Mahallesinde itfaiye binası için bir yer istediğini ifade eden Başkan Çelik “Büyükşehir belediyesi, mülkiyeti belediyemize ait olan Sancaklıbozköy mahallemizdeki bir işyerinin tahsisini itfaiye hizmeti verebilmek için bizden talep etmektedir. İtfaiye hizmetleri de önemli bir hizmettir. Bu tür hizmetlerde hiçbir şart gözetmeksizin milletimizin yararına olacak her türlü hizmet için Şehzadeler Belediyesi olarak gereken neyse yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda meclisimizden böyle bir karar alınması gerekiyordu, bu noktada ilgili komisyonumuzdaki arkadaşlarımız bu işyerinin büyükşehir belediyesine devri ile ilgili kararını aldılar. 31 Ağustos 2019 tarihine kadar mülkiyeti bizim olan işyerinin Büyükşehir Belediyesi’ne itfaiye hizmetleri verebilmeleri için tahsisi kabul edilmiş oldu” dedi.

Şehzadeler Belediyesi olarak Veziroğlu Mahallesi’nde yeni bir sosyal tesis yapacaklarının ifade eden Başkan Çelik, “Veziroğlu mahallemizde yepyeni bir hizmetin müjdesini halkımıza vermek istiyorum. Altyapı çalışmaları tamamlanan Şehzadeler Belediyesi Veziroğlu Sosyal Tesisleri mülkiyeti belediyemize ait olan bir alanda yapılacaktır. Veziroğlu mahallemizin girişinde yer alan 22 bin 100 metrekare alan üzerinde yapılacak. Şehzadeler Belediyesi Veziroğlu Sosyal Tesisleri yapım işinin planlama ve ruhsat işlerini tamamlamış bulunmaktayız. İşin yapılması konusunda gerekli finansmanı İller, kamu ve özel bankalarla kredi görüşmeleri ile konu belediye meclisimizin görüşüne sunulmuştur. Bu noktada meclisimiz vermiş olduğu olumlu karar için çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de sunumda izlemiş olduğunuz üzere projemiz Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşımaktadır. Projemizin temelini attıktan sonra 2017 yılı çerisinde hizmete açacağız. Şehzadeler ilçemize sosyal proje anlamında çok güzel bir projeyi kazandırmış olacağız.” diye konuştu.

Gündem dışı söz alan AK Parti, MHP ve CHP grup başkanvekilleri son zamanlarda yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalar yaparak teröre karşı birlik çağrısı yaptılar. Toplantıda görüşülen maddeler arasında yer alan mahallelere parke taşı döşenmesi, çocuk oyun parkı yapılması ve Veziroğlu Sosyal Tesis projelerine finansman sağlamak amacı ile belediye başkanına borçlanma yetkisi verildi.



Hürriyet 


Geri Dön