25 / 04 / 2024

Şehzadeler'de tarihi yapılara takılan okul projesi kabul edildi!

Şehzadeler'de tarihi yapılara takılan okul projesi kabul edildi!

Şehzadeler'de bulunan Şehitler Ortaokulu'na yapılacak yeni bina ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı.



Manisa Şehzadeler'de yer alan Şehitler Ortaokulu'na yapılacak yeni bina ile ilgili proje çalışmaları tamamlandı. Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan proje, Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından incelenerek kabul edildi. Yıkılan eski binanın yerine 16 derslikli tarihi görünüme sahip yeni bir bina yapılacağı açıklandı.


"YENİ BİNANIN TEMELİ EYLÜL AYI İÇERİSİNDE ATILACAK"

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehitler Ortaokulu yeni binasının temelinin eylül ayı içerisinde atılacağını söyledi. Recep Dernekbaş, "Geçtiğimiz yıldan beridir devam eden Şehitler Ortaokulumuzun yapım işinde sona yaklaştık. Hızlı bir çalışmayla ihale sürecimizi tamamladıktan sonra Eylül ayı içerisinde okulumuzun temel atmasını gerçekleştirmiş olacağız. Yeni okul binamız 16 derslikli bir bina ve diğer donatı alanlarından oluşacak" dedi.


Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik ise konuyla ilgili olarak şu şekilde konuştu, "Burada yapılacak olan binanın etrafta bulunan tescilli yapılar nedeni ile tarihi dokuya uygun olarak yapılması gerekiyor. Bu noktada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurlu ile yaptığımız görüşmelerde bir proje hazırlığı yaptık. Kurulun onayına uygun, tarihi dokuya uyacak olan tarihi mimaride bir projenin çizimini tamamladık. Binanın yapılması ile ilgili olarak 50 bin TL'lik bir proje desteğimiz oldu" 


Hürriyet 


Geri Dön