20 / 04 / 2024

Şehzadeler'e yeni kapalı modern pazar yeri geliyor!

Şehzadeler'e yeni kapalı modern pazar yeri geliyor!

Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında Şehzadeler'e yeni kapalı modern pazar yeri kazandırılması ile ilgili imar maddesi oy birliği ile kabul edildi.



Şehzadeler Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis toplantısı yapıldı. Toplamda 18 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında Şehzadeler'in yeniden imarına katkı sağlayacak iki önemli madde oy birliği ile kabul edildi. Eski Askeri Hastane ve CBÜ Yabancı Diller Okulu, İlahiyat Fakültesi ile TARİŞ depolarının olduğu alanda yapılan imar çalışması ile Şehzadeler'e yeni bir kapalı modern pazar yeri, Kaymakamlık binası, ortaokul binası, belediye hizmet binaları ve yeni yüksekokul binası kazandırılmış oldu. 


Kronik sorunlar çözülüyor Yapılan imar çalışmasının üzerinde yaklaşık iki yıldır titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Meclis gündemimizde yer alan konu üzerinde uzun zamandır çalıştığımız, imar plan çalışmaları ile ilgili çalışmamız eski Askeri alanın olduğu yerin ve TARİŞ depolarının bulunduğu alanların imar durumunu ilgilendiriyor, Bu iki konu üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk, Bu yerlere ait olan 1/5000'lik imar planları Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi. Bu imar planlarının yapılması ile birlikte Şehzadeler'in kronik sorunlarından biri olan Pazaryeri ile ilgili plan değişikliğini gerçekleştirmiş olacağız. TARİŞ depolarının karşısındaki 8 bin metrekarelik şuan Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı alan imar planına pazar yeri olarak giriyor, Cumartesi günleri Alaybey'de dere boyunda ve sokak aralarında kurulan pazarı nasip olursa bu arsayı boşalttıktan sonra modern bir pazar yeri yaparak pazarcılarımızı ve vatandaşlarımızı sokak aralarında ilkel şartlarda pazarcılık hizmeti vermekten ve almaktan kurtarmış olacağız. 


Buradaki çalışmalar da tamamlandıktan sonra nasip olursa pazar yerini taşıdıktan sonra mevcut yerdeki dere boyunda çok güzel bir rekreasyon çalışması yaparak o alanı daha güzel bir görünüme kavuşturmuş olacağız. Yine TARİŞ ve Celal Bayar Üniversitesi arasında düzenleme ortaklık payından çıkan bir bölgede bir ortaokul arsası çıkmış oldu. İlçemizde de büyük ölçüde okul ihtiyacımız var. Bu sayede bu ihtiyacımız da karşılanmış olacak" dedi. 


"Askeri hastane alanı resmi kurum oluyor" Yapılan İmar çalışması ile eski Askeri Hastanenin olduğu alanın resmi kurum alanı olarak belirlendiğini ifade den Başkan Çelik, "Uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığımız imar çalışmamızda eski Askeri Hastanesinin olduğu alanda da büyük bir resmi kurum alanı ve belediyemizin gençlik merkezi, kreş ve sosyal donatı alanları gibi bir kısım hizmetlerinin verilebileceği bir belediye hizmet alanı oluşturduk.dedi. 


Ege'de Yenigün


Geri Dön