26 / 04 / 2024

SEKA kamp lojmanları restorasyon projesi için ilk onay!

SEKA kamp lojmanları restorasyon projesi için ilk onay!

Kartepe Belediyesi’nin Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi. İşte kararın ayrıntıları...



Kartepe Belediyesi’nin Seka Kamp alanında bulunan 5 adet yapının restorasyonu için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne yaptığı başvurunun ilk aşaması kabul edildi.


Kartepe Belediyesi tarafından Seka Kamp lojmanlarının restore edilmesine dair yapılan başvuruya Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nden cevap geldi. 


Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nce onaylanan rölöve çalışmasıyla beraber, yapılacak projenin de ilk aşamasına geçilmiş oldu. 


İlk aşaması kabul edilen proje ile ilgili Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Seka Kampta bulunan 5 adet tescilli yapının rölöve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne sunulmuş ve ilk aşamada rölöve projeleri onaylanmıştır. Bu kapsamda yapılan plan dahilinde yapılacak olan yenileme çalışmaları ile bazı binalar ticari konaklama, bazı binalar ise belediyeye ait konuk evi olarak kullanılacaktır. Binaların E bloğu ise belediye başkanlığı makamı olarak tasarlanmıştır” denildi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön