26 / 04 / 2024

Seka Kamp Lojmanları restorasyon projesi onaylandı!

Seka Kamp Lojmanları restorasyon projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelere onay verdi.




Kartepe Belediyesi Uzuntarla Mahallesi Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının restorasyon çalışmaları için projeler hazırlandı. Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü de Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelere onay verdi.


Kartepe Belediyesi ilçede tarihi yapıları koruyarak geleceğe miras bırakmak adına çalışmalarına hız verdi. Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından Uzuntarla Mahallesi Seka Kamp Alanı’ndaki 5 adet tescilli yapının da yeniden işlevlendirilerek kullanıma açılması amacıyla proje çalışması yapıldı.


Kartepe Belediyesi Plan Proje Müdür Vekili Ali İhsan Karagöz, hazırlanan projenin onaylandığını belirterek, “Seka Kamp Alanı’nda bulunan 5 adet tescilli yapının rölöve, restorasyon, restitüsyon çalışmaları Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’ne sunulmuş ve bununla ilgili projeler onaylanmıştır” dedi.


Tüm ruhsat projelerinin tamamlanmış olup uygulaması için ihaleye çıkılacağını da hatırlatan Karagöz, “Bu kapsamda yapılan plan dahilinde, A Blok 58 m², B Blok 55,25 m², C Blok 57,30 m² olup ticari konaklama olarak hizmet verecektir. D Blok ise 57,45 m² olup, belediyeye ait konuk evi olarak kullanılacaktır. E Blok batı yönü ise 78,97 m² olup, belediye yönetim bölümü olarak tasarlanmıştır” dedi.


Resmi prosedürlerin tamamlanması ardından Kartepe Belediyesi tarafından proje uygulamasının hayata geçirilmesi ile yapıların tekrar ilçeye ve turizme kazandırılması hedefleniyor.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön