19 / 04 / 2024

Seka'da yapılan 592 konut yatırımı 2 yıl içerisinde bitecek!

Seka'da yapılan 592 konut yatırımı 2 yıl içerisinde bitecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, değeri 1,5-2 milyar liraya kadar yükselecek büyük bir yatırımdır ve bu yatırımlarda yükselerek devam edecek" ifadelerini kullandı.



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "TOKİ konutları satılırken hem de daha sonra satın alanların ikametleri sırasında katacakları çok büyük bir değer vardır. O nedenle son derece modern bir mimari ele alınarak gerçekleştiriliyor bu yatırımlar ve komplike olarak devam edecek" dedi. Canikli, "1500 konut yapılacak. 20 bin kişilik son derece modern bir stadyum inşaatı burada yapılacak. Ayrıca Giresun üniversitesi tıp fakültesiyle Sağlık Bakanlığının birlikte kullanacağı 350 yataklı son derece modern ve 5 yıldızlı otel ayarmda şehir hastanesi de yine buraya yapılacaktır. Onunla birlikte kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, alışveriş merkezleri eğitim alanları ve Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Morfoloji binası buraya yapılacaktır. Bütün bunlarla birlikte gerçekten modern örnek gösterilecek Giresun ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır" dedi. 


"2 AY İÇERİSİNDE HASTANENİN TEMELİNİ ATACAĞIZ" 

Canikli, şunları kaydetti: "2 ay içerisinde 350 yataklı hastanemizin temelini atacağız. Daha sonra 20 bin kişilik uluslararası standartlardaki Çotanak arenanın da temelini atacağız inşallah. Tahmin ediyorum ki onun da bu yaz içerisinde güzel bir programda temelini atmış olacağız. Şu anda temelini attığımız 592 konutluk yatırım 2 yıl içerisinde tamamlanacak ve diğer bütün yatırımlarla birlikte hepsi hastanesiyle, çotanak arenasıyla ve diğer bütün sosyal donatılarıyla en geç 4 yıl içerisinde tamamlanmış olarak Giresun'un hizmetine sunulmuş olacak. Burası çok büyük yatırımdır. Değeri 1,5-2 milyar liraya kadar yükselecek büyük bir yatırımdır ve bu yatırımlarda yükselerek devam edecek" ifadelerini kullandı 


2 SENEDE BİTİRİLECEK 

Vali Hasan Karahan da temeli atılacak olan yatırımı önemine değinerek "Giresun'un dört gözle beklediği önemli projelerimizden birisi olan TOKÎ konutlarının temel atma törenine hoş geldiniz. Hepimize hayırlı olsun 592 konutun bugün temelini atıyoruz. İnşallah açılışını hep beraber yapacağız. Arkadaşlarımız 2 sene içinde bunu bitirip teslim edeceklerine dair söz verdiler. Sayın bakanım bildiğiniz gibi sizlerin de büyük desteği ile bu SEKA arazisi bu şekliyle Giresun halkının hizmetine sunuldu. Toplu konutlarıyla, Eğitim Araştırma hastanesi 350 yataklı, Çotanak Arena Stadı 20 bin kişilik stadıyla birlikte burası ayrı bir şehir olacak. Giresun'umuza ayrı bir renk katacak, Giresun'umuza ayrı bir cazibe merkezi yapacak. Efendim yatırımlarımız hızla devam ediyor hız kesmeden. Önceki gün Eğribel Tünelini tekrar gezdik, gittik orda güneşi gördük. Yaklaşık 2 aydır ve 140 metre bir tarafı tünelin 130 metre bir tarafı delindi. Duroğlu tüneli devam ediyor 1350 metrenin 530 metresi delindi. Köprülerimiz yapılıyor, yatırımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Temel attıklarımız devam ediyor açılışı yaptıklarımız da hizmette devam ediyor. Hepsi Giresun insanına Giresun halkma hayırlı olsun analarının ak sütü gibi. Giresun bu hizmetlerin daha fazlasma, daha iyisine daha güzeline sizlerin himmet ve desteğiyle kavuşacaktır. Biz buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Özellikle yabancı yatırımcıların, Arap turistlerinde büyük ilgisini bekliyoruz. Son yıllarda bildiğiniz gibi artan bir cazibe merkezi oldu. Bölgemiz Arap yatırımcılarında buradan daireler alacağını gayrimenkul alacağını biliyoruz, şimdiden başladılar. Onun da ayrı bir ilimize katkısı olacağını inanıyorum. Hava alanımıza birlikte bu konuda gerçekten iddialıyız. Bütün yatırımlarımız hayırlı olsun, inşallah açılışlarım da hepbirlikte yaparız. Selam ve saygılarımı sunuyorum hoş geldiniz tekrar" şeklinde konuştu. 


PROJELER DEVAM EDECEK 

Milletvekili Adem Tatlı'da; güzel günde güzel bir işi için bir araya gelindiğini belirterek şunları kaydetti; " Bu proje Giresun'umuza çok önemli katkılarda bulunacak. Ekonomik anlamda ve turizm alanında katkıda bulunacak. Aynı zamanda tabi bu projenin devamında çok güzel spor alanları oluşacak ve sportif alanda da katkılarda da bulunacak. İnşallah bu projeler devam edecek. Giresun'umuza hayırlı uğurlu olsun." Konuşmanın ardından Bakan Canikli ve Protokol kurulan sahnede TOKÎ İnşaatının temelini attılar. Atılan temel sonrası inşaat alanmı gezen Canikli yetkililerden bilgiler aldı. Törene; Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve eşi, Vali HasanKarahan ve eşi, Milletvekili Adem Tatlı, eski milletvekili Mehmet Geldi, İl Jandarma komutanı J.Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ile Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Toplaml9 Blok ve 592 konuttan oluşan  TOKİ  konutlarının projesinde, konutların yanı sıra 2 cami ve 2 iş merkezi de bulunuyor. 165 m2 ve 130 m2 olmak üzere 2 ayrıtip olarak inşa edilecek olan konutlar 600 gün içinde tamamlanacak. Konutlar değer katacak Son yıllarda Türkiye'deki bir çok bölgeye körfez ülkelerinden gelir seviyesi yüksek bir turizm talebi söz konusu olduğunu ifade eden Bakan Canikli, " Bu turizm talebi gittiği yerlerde katkı sağlayan, gittiği yerlerde gelir seviyesini yükselten istihdam sağlayan bir sektör haline geliyor. Giresun'un da bu gelişmeden üzerine düşeni almasını istiyoruz" dedi. 



Giresun Ekspres Gazetesi



Geri Dön