19 / 04 / 2024

Şekip Karakaya kimdir?

Şekip Karakaya kimdir?

2014 yılının en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri arasında 10. sırada yer alan Şekip Karakaya kimdir? Şekip Karakaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şekip Karakaya...



Şekip Karakaya kimdir?

Şekip Karakaya, 2014 yılının en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri arasında 10. sırada yer alıyor.


Şekip Karakaya, 1953 yılında Adana'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana'da yaptı. Daha 13 yaşında iken babasına ait açık hava sinemasını 10 yıl boyunca işletti. 


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat - Maliye Bölümünden 1974 yılında mezun oldu. 1975-1976 yıllarında, İşletme İktisadi Enstitüsü'nde lisansüstü bir çalışma yaptı. Profesyonel meslek hayatına Sabancı Holding Bünyesindeki kuruluşlarda başladı. 1981 yılında, Sampaş Bilişim ve İletişim Sistemleri AŞ'yi kurdu.

 

Henüz bilgisayarın "IBM" markası ile özdeşleştiği bir dönemde, Sampaş'ın Türkiye'de ilk defa donanım satışı dışında yazılım, eğitim, servis ve destek faaliyetleri ile müşteri memnuniyetini hedefleyen anahtar teslimi çözüm sağlayıcı firma olmasını sağladı. Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile başlayan "Girişimcilik, Bilişim ve Yerelleşme" kavramını doğru algılayarak, Sampaş'ın diğer tüm sektörlerdeki işlerini iptal ederek, sadece "Yerel Yönetimler" sektörüne odaklanacak şekilde yapılandırdı. 


1984-1994 yılları arasında, Türkiye'deki tüm il ve ilçeleri bizzat dolaşarak, 1000'den fazla belediyede Türkiye Kentlerinin bilgisayarlarla donanmasını sağladı. 3 yıl Mülkiyeliler Birliği  Adana  Şubesi Başkanlığı ve yine 3 yıl süreyle Adana Güçbirliği Vakfı başkanlığını yürüttü. 


2002 yılında tekrar profesyonel hayatına dönen Şekip Karakaya, Sampaş içerisinde başlattığı bir dönüşüm ile şu anda Avrupa'da da marka haline gelen, "Akıllı Kent Otomasyon Projesi"ni hayata geçirdi. AKOS Projesi ile yurt içinde ve dışında son 4 yıl içerisinde 35'in üstünde ödül kazandı.

 

Halen Sampaş Bilişim ve İletişim Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Akıllı Kentler Platformunun Türkiye Başkanlığı görevini yürütmekte, Aydın Üniversitesi Marka Şehirler Akademisinde Şehirleşme konusunda ders vermektedir. 


Evli ve 2 çocuk babasıdır.



İşte 2014'ün en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri!






Geri Dön