19 / 04 / 2024

Ataç İnşaat'tan www.borsagundem.com'a ihtarname: Dava açacağız!

 Ataç İnşaat'tan www.borsagundem.com'a ihtarname: Dava açacağız!

Ataç İnşaat, www.borsagundem.com sitesinde yayınlanan haber üzerine ihtarname yayınladı ve maddi-manevi tazminat davası açacaklarını bildirdi



Ataç İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından yapılan İnternet ortamındaki Şirket Haberi Hakkında İhtarname açıklaması şöyle;


"29.05.2012 tarihinde  www.borsagundem.com adlı internet sitesine ait linkinde yayınlanan "Ataç hisselerini kim pazarlıyor? ATAÇ HİSSELERİNDE YATIRIMCIYI SOYMA SEFERBERLİĞİ" başlıklı haberde, ATAÇ hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin devam ettiği belirtilerek tamamen gerçek dışı beyanlarda bulunulmuştur.  


Maddi ve manevi tazminata ilişkin dava ve talep haklarımız saklı kalmak koşuluyla; 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesi uyarınca içeriğin yayından çıkarılması talebimizi içerir ihtarname çekilmiştir.


Maddi ve manevi tazminat davamız bilahare açılacak olup, adı geçen ihtarname aşağıda sunulmaktadır;


İHTARNAME


İÇERİĞİN YAYINDAN

KALDIRILMASINI

TALEP EDEN (KEŞİDECİ) : ATAÇ İNŞAAT VE SAN. A.Ş.


KARŞI TARAF (MUHATAP) : Medya Gündem Yayıncılık Ltd. Şti.

www.borsagundem.com  Alan Adı Sahibi

ADRESİ    : Kocatepe Mah. Receppaşa Cad. No:11/9 Taksim

 Talimhane/İstanbul 


KONU    : 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. maddesi uyarınca içeriğin yayından çıkarılması talebimizi içerir ihtarnamedir.


AÇIKLAMALAR :


1. Muhatabın içerik sağlayıcı olduğu www.borsagundem.com alan adlı internet sitesine ait linkinde 29.05.2012 tarihinde yayınlanan ve halen yayında olan "Ataç hisselerini kim pazarlıyor? ATAÇ HİSSELERİNDE YATIRIMCIYI SOYMA SEFERBERLİĞİ" başlıklı haberde, Müvekkil Şirket'in İMKB'de işlem gören hisselerinde olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin devam ettiği belirtilerek tamamen gerçek dışı beyanlarda bulunulmuştur.  


Yayınlanan haberde kısaca; Müvekkil Şirket'in İMKB'de işlem gören hisselerinde olağandışı bir hareketliliğin yaşandığı, şirket ortaklarının halka arz fiyatının yarısından bile daha düşük fiyata ellerindeki hisseleri satışa sunduğu, üst üste gelen satışlar ile hisselerde sert düşüş yaşandığı ve ellerinde hisse bulunduranların mağdur edildiği, İMKB'de hisselerde yaşanan bu sert düşüşün konuşulduğu, şirket ortaklarının elinde avucunda ne varsa satarken bir yandan da kamuoyuna olumlu açıklamalar göndermeyi ihmal etmediği, patron Halil Ataman'ın milyonlarca adet hisse satışı yaptığı, Şirket ortaklarından Fatma Kızılırmak'ın 1 milyon 825 bin adet hisseyi piyasaya sürdüğü, 4 ayda hisselerin 3 liradan 9 liraya yükselmesi ardından da 2 liraya düşmesinin adli süreci başlatacak kadar vahim bir durum olduğu, bu durumun yatırımcıyı soyma seferberliği olarak yorumlandığı, eski manipülatörlerin bile isyan ettiği, Ataç hisselerinde yeni gündemin eski manipülatör Bahadır Karlıdağ olduğu, Bahadır Karlıdağ'ın eşi adına hisse aldığı, Bahadır Karlıdağ'ın Ataç inşaatın sahibinin çok yakın arkadaşı olduğu, Karlıdağ ve arkadaşlarının tahtada operasyon yapacağı,  Karlıdağ'ın Borsa Gündemini arayarak "Size çok önemli belge ve bilgiler vereceğim dediği" ancak herhangi bir bilgi ve belgenin kendilerine ulaşmadığı, Karlıdağ'ın konuyu SPK'ya ilettiği, SPK'ya taşınmış hisse kavgasının nerede sonuçlanacağının bilinmediği ve şimdi gözlerin hissede operasyon yapan ve patron hisselerini piyasaya sürmek için anlaştıkları iddia edilen kişilerde olduğu belirtilmiştir. 


2. Müvekkil Şirket, 1962 yılında inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulmuş ve sağlıklı gelişmesini ve istikrarlı büyümesini sürdürerek Türkiye'nin büyük ve saygın şirketleri arasında yerini almıştır. Müvekkil Şirket, istikrarlı büyümesi sonucunda 2011 yılında halka arz kararı almış ve şirket hisseleri halka arz edilmiştir. Halka arz süreci ve halka arz aşamasından sonraki tüm işlemler yasal mevzuata uygun olarak yapılmış ve Müvekkil Şirket ile ilgili tüm bilgiler zamanında doğru ve eksiksiz olarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.


3. Yayınlanan haber tamamen gerçek dışı beyanlar içermektedir. Yayınlanan haberin tamamen gerçek dışı olduğu, haberin spekülasyonlara dayalı olarak yapıldığı ve haberin kaynağı olarak gösterilen ve manipülatör olarak adlandırılan Bahadır Karlıdağ'ın Muhatap ile hiçbir bilgi ve belge paylaşmadığı bizzat haberin içeriğinde belirtilmiştir. Spekülasyonlara dayalı olarak yapılan ve tamamen gerçek dışı beyanlar içeren bir haber nedeniyle İMKB'de hisseleri işlem gören Müvekkil Şirket'in ve hisseleri elinde bulunduran şahısların maddi olarak zarara uğrayacağı aşikardır. Bu nedenle, söz konusu haber içeriğinin derhal yayından çıkarılmasını talep ederiz.


4. Müvekkil Şirket'in ekonomik durumu ve faaliyetleri ile ilgili tüm bilgiler doğru ve zamanında hem İMKB ile paylaşılmakta hem de Müvekkil Şirket'e ait www.atac.com.tr alan adlı internet sitesinde yayınlanmaktadır.


5. Müvekkil Şirket hissedarlarının İMKB'de yapmış olduğu tüm işlemler yasal mevzuata uygun olarak yapılmaktadır. Haberde ismi geçen şirket hissedarlarından Halil Ataman ve Fatma Kızılırmak ile ilgili iddialar tamamen gerçek dışı olup bu hissedarların yaptığı tüm işlemler İMKB'den öğrenilebilir. Manipülatör olarak adlandırılan Bahadır Karlıdağ'ın Müvekkil Şirket hissedarları ile ne doğrudan ne dolaylı olarak hiçbir bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kamuoyunda Manipülatör olarak adlandırılan isimler ile Müvekkil Şirket'in saygın hissedarları arasında yasal mevzuata aykırı olarak hisse alım satım işlemi yapıldığının iddia edilmesi hem Müvekkil Şirket'e hem de hissedarlara maddi ve manevi olarak zarar vermektedir. Müvekkil Şirket hissedarları ile Bahadır Karlıdağ arasında herhangi bir şekilde hisse alım satım işlemi yapılmadığı gibi bu yönde bir işlem SPK'da intikal etmemiştir.   


6.  Müvekkil Şirket hakkında yayınlanan haber, tamamen gerçek dışı olup Müvekkil Şirket'in güvenilirliğini ve ticari itibarını ciddi bir şekilde zarara uğratacak niteliktedir. Bu haber nedeniyle İMKB'de hisseleri işlem gören Müvekkil Şirket'in ve hisseleri elinde bulunduran hissedarların zarar göreceği ve telafisi güç ve imkansız zararların meydana geleceği aşikardır. Bu nedenle 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un 9. Maddesi gereği içeriğin derhal yayından çıkarılmasını talep ederiz.


7. Yukarıda açıkladığımız üzere maddi ve manevi tazminata ilişkin dava ve talep haklarımız saklı kalmak koşuluyla; www.borsagundem.com alan adlı internet sitesine ait linkinde 29.05.2012 tarihinde yayınlanan ve halen yayında olan "Ataç hisselerini kim pazarlıyor? ATAÇ HİSSELERİNDE YATIRIMCIYI SOYMA SEFERBERLİĞİ"  başlıklı haberin derhal yayından çıkarılmasını aksi halde cezai ve hukuki yollara başvurulacağını ihtar ederiz.


KEŞİDECİ

ATAÇ İNŞAAT VE SAN. A.Ş.

Vekili"

 


Geri Dön