16 / 04 / 2024

BN Tekstil’in İstanbul Avcılar’daki fabrikası icradan satışa çıkarıldı!

 BN Tekstil’in İstanbul Avcılar’daki fabrikası icradan satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü giyim markaları H&M, Zara, Betty Barclay başta olmak üzere çok sayıda markaya üretim yapan, bünyesinde kadın giyim markası Kische’yi bulunduran BN Tekstil’in İstanbul Avcılar’daki fabrikası icradan satışa çıkarıldı



Şirket ortaklarından Menekşe Uysal’ın Ferrari marka otomobilinin üzerinde de çok sayıda haciz kararı olduğu belirlendi.


Küçükçekmece İcra Müdürlüğü’nün satışa koyduğu BN Tekstil fabrikasının değeri 6.5 milyon TL olarak belirlendi. Üç dönüm alan üzerine kurulu fabrikanın ilk icradan satış ihalesi 25 Haziran’da. İcradaburada.com isimli sitede yer alan ilana göre fabrikanın ikinci icra ihalesinin ise 5 Temmuz’da yapılacağı bilgisi yer alıyor.



ALACAKLI LİSTESİ KABARIK


Lüks giyim ürünlerinin üretildiği fabrikanın icradan satışını bir bankanın istediği öğrenildi. Alacaklılar listesinde beş bankanın yanı sıra çok sayıda şirket yer aldı. Satış dosyasına BN Tekstil’in ödenmeyen yüzlerce çeki de girdi.


AMERİKA’DA MARKA YARATTI


BN Teksil’in sahipleri Menekşe Uysal ve eşi Mete Uysal 20 yılı aşkın bir süreden bu yana sektörde yer alıyor. Çiftin Amerika’da kurdukları Kische adlı kadın giyim markası da bulunuyor. Kische’nin Amerika, Kanada ve Rusya’nın yanı sıra İstanbul Nişantaşı ve Bodrum’da da mağaza ve showroomları vardı. BN Tekstil’in ürünleri çok sayıda ülkeye ihraç edilirken Menekşe Uysal daha önce yaptığı bir açıklamada Kische markasını büyütme amacında olduklarını ifade ederek “Amacımız Zara gibi bir marka olabilmek” demişti.


LÜKS OTOMOBİLİ DE HACİZLİ


Kische markasının yaratıcısı olarak adı geçen Menekşe Uysal, sosyetenin de yakından tanıdığı bir isim. Uysal çiftine ait fabrikanın icradan satışa konulması yanı sıra Menekşe Uysal’ın kullandığı 2011 model Ferrari marka otomobilin de hacizlik olduğu belirlendi. Kredi kullanılarak alındığı anlaşılan otomobilin üzerinde 17 ayrı haciz kararı bulunuyor. Son haciz kararlarından birini Avcılar Vergi Dairesi’nin 4 Mayıs’ta aldırdığı anlaşıldı. Menekşe Uysal geçtiğimiz yıl verdiği bir ropörtajda “Garajınızda bir tek Ferrari olmadığını biliyoruz, kaç tane otomobiliniz var?” yönündeki soruyu “...Bentley, Porsche Cayenne ve Porsche Carrera var” şeklinde yanıtlamıştı. BN Tekstil fabrikası ve Kicshe mağazalarının kapalı durumda olduğu öğrenilirken, konu ile illgili şirket ortakları Menekşe Uysal ve Mete Uysal'a da ulaşılamadı. 

Hürriyet



Geri Dön