24 / 04 / 2024

Broadway şovları Zorlu Center’a geliyor!

 Broadway şovları Zorlu Center’a geliyor!

Zorlu Center’daki Performans Sanatları Merkezi’ni Broadway şovlarını düzenleyen Nederlander şirketi yönetecek. 50 bin metrekarelik merkez dünyanın en ünlü müzikal ve dans gösterilerine ev sahipliği yapacak



Zorlu Gayrimenkul, dünyanın en ünlü gösterilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin yönetimi için Amerikalı Nederlander Worldwide Entertainment (NWE) ile anlaştı. Broadway şovları ile canlı eğlence sektörünün öncüsü olan ve 100’üncü yaşını kutlayan NWE ile Zorlu Gayrimenkul arasındaki anlaşma New York’ta imzalandı.

Zorlu Grubu’nun 2007 yılında Zincirlikuyu’da Karayolları arazisini 800 Milyon dolara satın alarak başladığı Zorlu Center, toplam 2.5 milyar dolar yatırımla hayata geçiyor. Performans Sanatları Merkezi, Raffles Otel, rezidanslar, ofisler ve alışveriş merkezi olmak üzere 5 fonksiyondan oluşan Zorlu Center, 2013 yılında açılmaya hazırlanırken, Performans Sanatları Merkezi’nin yönetimi için tercihini Amerikalı NWE’den yana kullandı.


Anlaşma Broadway’de imzalandı

David T. Nederlander tarafından 100 yıl önce kurulan ve 3 kuşaktır dünyanın en büyük canlı eğlence organizasyonlarından birini yöneten NWE, bu anlaşma ile ABD, Çin, Singapur, Taivan, Küba ve Brezilya’nın ardından operatörlük yapacağı ülkelere Türkiye’yi de ekledi.

NWE’nin New York Broadway Minksoff tiyatrosunda gerçekleşen buluşmada konuşan Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Zorlu Center’ın dünya çapında bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Zorlu Center’ın, projelendirme sürecindeki titizliğimizi, tüm fonksiyonların içerik aşamasında gösteriyor ve her bir fonksiyonun en iyiyi sunması için özenli bir çalışma yürütüyoruz. Performans Sanatları merkezinin işletmesi için dünyada bu konuda en iyi ve köklü şirketlerden biri olan Nederlander’ı tercih etmemiz de bunun önemli bir göstergesi. Zorlu Gayrimenkul olarak Avrupa’nın en iyi performans sanatları merkezlerinden birini İstanbul’un tam kalbinde inşa ediyoruz.”



Uluslararası şovların merkezi


NWE’nin ikinci kuşak yönecisi Robert Nederlander, şunları söyledi:

“Broadway şovlarının en iyilerinin gerçekleşeceği Zorlu Center, uluslararası ve yerel şovların merkezi haline gelecek. İstanbul dünyanın en mükemmel şehirlerinden biri. İstanbul sofistike bir izleyici kitlesine sahip. İnanıyoruz ki Broadway şovları hem artistik olarak hem de ticari yönden İstanbul’da da başarıya ulaşacak.”

Şovların ekonomik katsına değinen üçüncü kuşak yönetici Robert Nederlander de, “Broadway şovları, gösterildiği şehirlere olumlu ekonomik katkı yaptığı bugüne kadar kanıtlanmış durumda. Broadway şovları uluslararası platformda İstanbul için kültürel olduğu kadar ekonomik olarak da gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.


50 bin metrekarelik merkez 300 milyon dolara malolacak


Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, Nederlander ile yaptıkları anlaşmanın İstanbul’u kültürel olarak bir merkez yapma yönünde büyük önem taşıdığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün New York’u, Londra’yı veya Paris’i ziyaret eden bir turist nasıl programına bir müzikali veya bir tiyatroyu dahil ediyorsa İstanbul’a gelen turistler de dünyanın en iyi gösterilerini Zorlu Center’da izleyecek. Tüm tanıtım çalışmalarımızda, projemiz kadar İstanbul’u tanıtmaya büyük özen gösterdik. Zorlu Center’da yer alacak tüm gösteriler ve sanatsal aktiviteler İstanbul’un kültürel bir merkez olmasında önemli rol oynayacak. Merkez, 3 bin 70 kişilik kapasiteyle İstanbul’un en büyük gösteri sanatları merkezi olacak. 300 milyon dolar yatırım yapılan ve 50 bin metrekare alana sahip olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi dünyanın önde gelen müzikal, konser, dinleti, tiyatro ve dans gösterileri, resim sergisi ve müzayedeleri gibi birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapacak. İstanbul, Avrupa’daki birçok şehirle rekabet edebilecek.”

Milliyet


Geri Dön