26 / 04 / 2024

Emlak Konut'un yeşil bina uygulama projelerinin altında imzası var!

 Emlak Konut'un yeşil bina uygulama projelerinin altında imzası var!

Emlak Konut GYO, birçok proje geliştirici müteahhit firmalarla gelir paylaşamı ortaklığı çerçevesinde oluşturulan markalı projelere destek oluyor



Yeşil bina uygulamalarının yer aldığı projelerde genellikle Emlak Konut GYO imzasını bulmak mümkün. Konuyla ilgili Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, gelir paylaşımı ortaklığı ile yapılan ve Istanbul Ataşehir'deki Varyap Meridian ve Ağaoğlu Andromeda Plus projelerinin LEED sertifika adayı oldu ğunu söyledi. Genel Müdür Kurum, Emlak Konut'un Egeyapı ortak girişimi ile Sultangazi Habipler'de yapımı devam eden Batışehir projesinin yanında, Sarp Group ortak girişimi ile gerçekleşen Sarphan Finanspark ve Teknik Yapı tarafından Tuzla'da yapılan Evora projelerinde de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve atık kontrolüne yönelik uygulamaların olduğunu kaydetti.


Emlak Konut'un  kurumsal kimliği ve sektörün öncüsü konumundan dolayı, sorumluluk bilinciyle yeşil bina kriterlerinin temelini oluşturan Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Geri Dönüşüm konusu ile ilgili olarak çalışmalarına 1 yıl önce başladığını ifade eden Kurum, bu iki konu üzerinde teknik şartnamelerin tamamlandığını ve yeni başlayan projelerde uygulamaların yapıldığını vurguladı. Kurum şöyle dedi:"Ülkemizin ekonomik alanda göstermiş olduğu büyüme inşaat sektörü de ciddi oranda katma değer katmıştır. Bu büyüme ve artan refah mıştır. Bu büyüme ve artan refah rultusunda sektörü nitelikli yapılar yapmaya yöneltmektedir."


Sözcü


Geri Dön