26 / 04 / 2024

Gediz Üniversitesi, teknopark ve hastane kuruyor!

 Gediz Üniversitesi, teknopark ve hastane kuruyor!

Emekli öğretmen Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan ve Türkiye tarihinde eğitime bir defada yapılan en büyük destek olarak kabul edilen 44 dönümlük arsada tıp fakültesi ve hastanesi olacak





Gediz Üniversitesi, teknopark ve hastane kuruyor.  İzmir  Seyrek'te modern bir kampus kuran ve 36 ülkeden gelen öğrencileri ağırlayan Gediz Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, üniversite hakkında şunları söyledi:


Emekli öğretmen Hatice Bahriye Yağcı tarafından bağışlanan ve Türkiye tarihinde eğitime bir defada yapılan en büyük destek olarak kabul edilen 44 dönümlük arsada tıp fakültesi ve hastanesi olacak. Üniversitemizin yanı sıra İzmir ve ülkemiz için de büyük önem taşıyan ikinci kampusumuzun projesini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. 


2009 yılında eğitime başlayan Gediz üniversitesi hakkında Abdullah Kavuk sözlerine şöyle devam etti:


Araştıran, buluşlara ve yeniliklere imza atan, kültürleri buluşturup kaynaştıran bir dünya üniversitesi hedefledik. Kesinlikle ticari bir üniversite değiliz.


Her bölümümüzün, alanında en iyi olma hedefini önümüze koyduk. Geçen yerleştirme döneminde tüm kontenjanlarımızı doldururken, taban puanlarımızda da ciddi artış kaydedildi. 


Üniversiteye hazırlanan  gençlere mesaj ileten Kavuk'un önerileri şöyle:


Gediz Üniversitesi, hayal edilen, hayalleri gerçekleştirmek için geleceğe en büyük yatırımın yapıldığı bir bilim yuvasıdır. Sınırlarını tüm dünya olarak belirleyen, buluşlarıyla yurtdışında da marka olabilmeyi hedefleyen Gediz, modern eğitim altyapısı, yüksek bursluluk oranı, deneyimli akademik kadrosu, çift diploma ve öğrenci değişimi gibi yurtdışı olanaklarıyla tercih edilen bir vakıf üniversitesi. Gediz Üniversitesi'ni farklı kılan en önemli özellik, fiziki donanımlarından eğitim anlayışına bir dünya üniversitesi olma hedefi ve bunu gerçekleştirme inancıdır. Gençlerimizi bu farkı yaşamaya, layık oldukları kalitede yüksek eğitimi görmeye davet ediyoruz.



Gediz Üniversitesi, yüksek lisans eğitimi gören öğrenciler ile birlikte öğrenci sayısı 2 bin 800'ün üzerinde ayrıca öğrenciler arasında 36 ülkeden yabancı gençler, yüksek lisans programlarında da tanınmış isimler bulunuyor. Toplam öğrenci kapasitesi 6 bin 200 olan üniversitenün dünya çapında araştırma ve yeni buluşlar merkezi saygın bir bilim kurumu olabilmesi için güçlü akademik kadro oluşturuluyor. Kavuk, "Şu an aralarında yabancıların da yer aldığı 238 akademik personelimiz görev alıyor, bu sayı her geçen gün artıyor. Öğrencilerimizi başarıya teşvik eden, başarıyı ödüllendiren özel bir burs sistemi uyguluyoruz. Başarısızlık durumunda kesilmeyen zengin burs seçeneklerinden, 2 öğrenciden biri yararlanıyor" dedi.


Sabah 


Geri Dön