29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş, Sultanbeyli Gölet Projesi'nin temel atma törenine katıldı!

 Kadir Topbaş, Sultanbeyli Gölet Projesi'nin temel atma törenine katıldı!

Sultanbeyli halkının yıllardır beklediği “Gölet Bölgesi Çevre Düzenlemesi Projesi” hayata geçti. Uzun zamandır Sultanbeyli gündeminde olan Gölet Projesi’nin önündeki engeller yapılan çalışmaların ardından kalktı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kad



Törene büyük ilgi gösteren Sultanbeyli halkı, ilçenin çehresini değiştirecek bu büyük proje için başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin olmak üzere tüm yetkililere açtıkları pankartlarla teşekkür etti.

Sultanbeyli halkının uzun süredir beklediği Gölet Projesi’nde engeller kalktı. İhalesi tamamlanan ve Şubat ayında şantiyesi kurulan görkemli projenin temel atma töreni büyük coşkuyla gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene, İstanbul Milletvekilleri Erol Kaya, İsmet Uçma ve Osman Boyraz, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 2. Dönem Belediye Başkanı Yahya Karakaya, 4. Dönem Belediye Başkanı Alaattin Ersoy, Cumhuriyet Başsavcısı M. Fatih Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Halit Körken, Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İBB Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Vural ve Köksal Tandıroğlu, İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karaman, Fen İşleri Daire Başkanı Abdurrahman Uçak, Yapı İşleri Müdürü İsa Camlı, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kuseyri, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, CHP İlçe Başkanı Muharrem Konuk, İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


“Gölet Projesi Hayal Olmaktan Çıktı”


Törende ilk konuşmayı yapan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeylililer olarak yıllardır beklediğimiz Gölet Projesi bugün hayal olmaktan çıkıyor, hayata geçiyor. 200 dönümlük devasa alan içerisinde, birçok sportif faaliyetin gerçekleştirileceği sahaların, sosyal alanların, seyir teraslarının bulunduğu Gölet Projesi için, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi ve Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye katkılarına değindi. Keskin, “Belediye hizmet binamız, hemen yanındaki Sultanbeyli Kültür Merkezimiz, İSMEK’ler, Kadın Koordinasyon Merkezi, Özürlüler Merkezi ve okullarımız başkanımızın bizzat ilgilenip ilçemize kazandırdığı çalışmalar.



Bununla birlikte ilçemizin asfalt sorunu büyük ölçüde azaldı. İSKİ ve İGDAŞ’ın çalışmalarıyla alt yapı noktasında İstanbul’un en sorunsuz ilçelerinden biri haline geldik. Dere ıslah çalışmaları başkanımızın talimatıyla devam ediyor. İETT ilçemize çok sayıda yeni araç ve hat tahsis edildi. Toplu ulaşımda, eksiklerimiz olsa da gözle görülür bir rahatlık yaşamaya başladık” şeklinde konuştu. Gölet Projesi’nin detaylarına değinen Keskin, “1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan proje sayesinde, Sultanbeylimiz hem ilçemize, hem de tüm bölge halkına hizmet veren en büyük ve kapsamlı tesislerden birine ev sahipliği yapacak” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve ekibine ilçeye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.


“10 Trilyonluk Proje Sultanbeyli Halkına Hayırlı Osun”


Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sultanbeyli halkı 23 yıldır bu anı bekledi. Bir dizi sıkıntıların ardından bölgede çok önemli bir merkez olacak dev tesisimizin temelini atmak için sizlerleyiz. Maliyeti 10 trilyon olan projenin tamamlanmasıyla, burası yaşlıların gelip oturacağı, hanımların sohbet edeceği, çocukların oynayacağı, gençlerin spor yapacağı, balık tutacağı bir alan olacak.” dedi.


Projenin bitiş tarihini de açıklayan Başkan Topbaş “Sultanbeylili halkına yakışan bu güzel tesisimizi inşallah Şubat ayında bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Başkan Topbaş’tan Sultanbeyli’ye Metro Müjdesi…


Konuşmasında Sultanbeyli’ye yapılan yatırımlara da değinen Başkan Topbaş, ilçeye bugüne kadar yapılan yatırımların toplamının 378 trilyon olduğunu ve bu yatırımların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.


Altyapı sorunları, asfalt eksiklikleri ve kavşak düzenlemelerinin önemli ölçüde bittiğini belirten Başkan Topbaş, Sultanbeylililere yeni projelerin de müjdesini verdi. Başkan Topbaş, “Sizlerin bizi göreve getirdiğinizden günden bu yana, her alanda sorunları çözmek için çalışmalar yaptık. İstanbul’un tamamına 8 yılda yaptığımız yatırımın toplamı 52 katrilyon. Bunun 24 katrilyonu sadece ulaşımla ilgili.


Bu dönem Sultanbeyli’de otobüs sorunu kalmayacak. En iyi otobüsleri verin diye talimat verdim. Şimdi yeni gelen sarı, klimalı, konforlu otobüslerden de gelecek. Daha ileride metro gelecek. Nasip olursa Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattı başlattık. 23 km’lik bu hat bir dünya rekoru. Bu hat Çekmeköy-Taşdelen-Yenidoğan-Sultanbeyli ile birleşecek. Daha sonra Sabiha Gökçen Havaalanı ile Pendik’e ulaşacak.


İkinci bir hattımız daha var. Kadıköy- Ümraniye- Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Projesi. Allah nasip ederse Sultanbeyli’den metroya binen bir insan şehrin birçok noktasına rahatlıkla gidecek” şeklinde konuştu.


“El Ele Vererek Düzenli Şehirler İnşa Edelim”


Konuşmasında şehirleşme sorunlarına da değinen Başkan Topbaş, “Bundan 50 yıl önce devlet vatandaşa nasıl ev sahibi olacağını gösterseydi, bugün şehirler daha düzenli olurdu. Beraberce şehirlerimizi doğru ve düzenli bir hale getirelim. Kimsenin evini başına yıkarak değil, el ele vererek düzenli şehirler inşa edelim” dedi. Başkan Kadir Topbaş’ın konuşmasına alkışlarla destek veren Sultanbeylililer, açtıkları dövizlerle şehre yapılan yatırımlar için teşekkür etti.


“2B’yle Beraber Sultanbeyli’nin ve Birçok Yerin Mülkiyet Problemlerini Aşacağız”


Törene katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya da bir konuşma yaparak “Kültür merkezlerine, belediye binasına, kaymakamlık binasına bakın, Sultanbeyli’nin zihni bir dönüşüm yaşadığını göreceksiniz. Bu şehrin insanları şehirli bir yaşam sürmenin temellerini oluşturuyor.

Ben bunun için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 2B yasasına da değinen Kaya, “İnşallah 2B’yle beraber Sultanbeyli’nin ve birçok yerin mülkiyet problemlerini aşacağız. Rayiç bedelin üzerinden yüzde 70, peşin ödemede yaklaşık yüzde 50 gibi bir değerle beraber, herkesin durumu dikkate alınarak çözülecek. Bu paralar yine sizlere, çocuklarınıza harcanacak” şeklinde konuştu.


Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, “İBB’nin ilçemiz için hazırladığı bu büyük proje, vatandaşımızın sosyal ve sportif aktiviteler yapmasında büyük rol alacaktır. Sultanbeyli daha güzel hizmetlere layıktır. Yapılacak hizmetlerle daha iyiye doğru ilerleyeceğiz” dedi.


Haziran ayı başında hükümet konağının açılışının yapılacağını söyleyen Kaymakam Ceylan yapımı tamamlanan yeni okulların da bu yıl hizmete gireceğini açıkladı.


İlçedeki siyasi partiler adına konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, “Biz siyasilerin görevi, uyumlu bir şekilde çalışarak sizlere en güzel hizmeti sunabilmektir. Ben Ali Sevinç olarak diğer siyasi parti başkanlarımızla beraber elele verip Sultanbeyli’yi en güzel noktalara getirmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Başkan Topbaş, vatandaşlarla birlikte Sultanbeyli’nin çehresini değiştirecek Gölet Bölgesi Çevre Düzenlemesi Projesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi.


Törenin ardından Sultanbeyli İtfaiyesi’nin resmi açılışını yapan Başkan Topbaş ve ekibi, itfaiyeyi ziyaret ederek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. İl çapındaki çalışmaları değerlendiren Başkan Topbaş “Şu anda teknik donanım olarak Newyork İtfaiyesi seviyesine geldik. Türkiye’de bir yerde bir afet olduğu zaman biz müdahale ediyoruz. Karada ve denizde giden su botlarımız var. Şu anda ekipman olarak çok güçlüyüz. Bugüne kadar cankurtaran ekiplerimiz 10 binin üzerine kurtarma yaptı” dedi.



İtfaiye ziyaretinin ardından Başkan Topbaş, sevgi gösterileri altında Sultanbeyli’den ayrıldı.


Geri Dön