26 / 04 / 2024

Sektörün dinamosu dönüşüm olacak!

Sektörün dinamosu dönüşüm olacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Murat Kurum, gelecek dönemde özellikle kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasasının sektörü hareketlendirmeye devam edeceğini, sektörün dinamosu olacağını söyledi.



Murat Kurum, "Orta gelir kesiminin artması, kadın nüfusunun çalışma hayatına entegrasyonu, Türkiye'nin nüfusunun halen 29 yaş civarında olması ve kentsel dönüşüm ihtiyacı gibi konular burada önem taşıyor, önümüzdeki 20 yıl içerisinde 6 milyondan fazla konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu bile başlı başına ciddi bir potansiyel" diye konuştu. 



Yılın ilk 4 ayında 2 bin 882 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Murat Kurum, son 11 yılda 100 bin bağımsız bölüm üretimine imza attıklarını hatırlattı. Kurum, gayrimenkul sektöründeki yatırımlarına 2015 yılında da devam edeceklerini belirterek, yıl sonunda 12 bin bağımsız bölüm karşılığında 6.7 milyar lira civarında ciro elde etmeyi hedeflediklerini kaydetti.




HEDEF 6.7 MİLYAR LİRALIK CİRO 

Kurum, 2023 sonu itibarıyla 250 bin bölüm üretim hedefine ulaşacaklarını belirterek, "Küresel bir oyuncu olma hedefimize her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz" dedi.



Habertürk


Geri Dön