29 / 03 / 2024

Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi'nin diyaliz ünitesi açıldı!

Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi'nin diyaliz ünitesi açıldı!

Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi’ne kurulan diyaliz ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesi’ne kurulan diyaliz ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.Vali Ahmet Hamdi Nayir, hastanede düzenlenen törende, en kıymetli varlığın insan olduğu ve insana yapılan yatırımların da en önde geldiğini belirterek, insana yapılan yatırımların içerisinde de sağlık yatırımlarının özel bir öneminin bulunduğunu söyledi.


Yapılan çalışmayla, ilçede verilmeyen hizmetin halkın, hastaların ayağına getirildiğini ifade eden Vali Nayir, "Bu tür bir tedavide kesin çözüm, organ nakli. Bu konuda vatandaşımızın bilinç seviyesi yükseltilirse, diyaliz ünitelerine olan ihtiyacımızı azaltacaktır. Yoksa hastalarımız, organ nakli olmadığı müddetçe diyalize ihtiyaç duymaya devam ediyorlar. Ünitenin açılmasını kıymetli kılan diğer hususta, ilçede ticari faaliyetini yürüten kuruluşumuzun sosyal sorumluluk çerçevesinde, burada yapılan yatırıma katkı sağlamasıdır" dedi.


Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de diyaliz ünitesinin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, çevre hastanelere giden hastalara, hizmeti yerinde sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Burak Öztop ise diyaliz ünitesinin 40 bin civarında maliyetinin bulunduğunu anlatarak, haftalık 20 hastaya hizmet verebileceğini bildirdi. Ayrıca il genelinde 25 diyaliz ünitesinin bulunduğu ve 95 diyaliz hastasının yerinde hizmetten yararlandığı belirtildi.


Vali Nayir ve Milletvekili Eldemir, diyaliz ünitesinin kurulmasında emeği geçenlere plaket verdi. Daha sonra Vali Nayir ve beraberindekiler, diyaliz hastasıyla sohbet ederek, diyaliz merkezi hakkında Başhekim Dr. Ferhat Damkacı ve ilgililerden bilgi aldı.Açılışa, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı ile vatandaşlar katıldı.


Milliyet


Geri Dön