29 / 03 / 2024

Selahattin Keten: Emlak sektörü bu yıl da yükselişini sürdürecek!

Selahattin Keten: Emlak sektörü bu yıl da yükselişini sürdürecek!

Keten Türkiye'nin emlak sektöründe güvenli bir liman haline geldiğini söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, sektörün son 10 yılda olduğu gibi bu yıl da yükselişini sürdürecek dedi.




Keten İnşaat'ın son projesi Keten Haliç, 2 blokta,  ve ticari birimlerden meydana geliyor. Yaklaşık 4 ay sonra teslim edilmesi hedeflenen proje alanı, 108 metrekare olan 2 + 1'lerde 150 metrekare olan 3+1 'lerden oluşuyor. 


 Selahattin Keten Türkiye'nin emlak sektöründe güvenli bir liman haline geldiğini söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, sektörün son 10 yılda olduğu gibi bu yıl da yükselişini sürdüreceğini ifade etti Büyük bir kısmını Dubai, Tunus, Kuveyt ve Katar gibi Arap ülkelerinden gelen yatırımcının satın aldığı Keten Haliç projesiyle yoluna devam eden Keten İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, piyasalarda ve emlak sektöründeki dolaşan spekülasyonlara değindi. 


GÜVENLİ LİMAN


 Gayrimenkulün, diğer yatırım araçlarına kıyasla karlılığını kanıtlamış bir yatırım olduğunu söyleyen Selahattin Keten, "Türkiye'nin emlak sektörü konusunda güvenli bir liman haline geldiğini düşünüyorum. 

Emlak sektörü son 10 yılda olduğu bu yıl da yükselişini sürdürecektir" dedi. Keten ayrıca, emlak sektörünün her geçen gün farklı boyutlarda ivme kazanmasının piyasada konut balonu olduğu spekülasyonlarına hedef olduğunu söyledi. 


SON NOKTAYI KOYDU


 Keten, bu bağlamda, geçen hafta bir konferansta konuşmacı olarak katılan Nobel ödüllü ekonomist Prof. Robert Shiller'in sözlerinin, konut sahibi olmak ya da emlak sektöründe yerini almak isteyenlerin soru işaretlerine son noktayı koyduğunu belirtti. 


PİYASA İÇİN OLUMLU 


Selahattin Keten, "Shiller, Türk konut sektöründe çok hızlı bir fiyat artışı olduğunu ancak alarm verici durumda olmadığını söyledi. Bu analizlerin emlak ve ekonomi piyasaları acısından olumlu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 


Posta 


Geri Dön