20 / 04 / 2024

Selahattin Keten: İnşaat sektöründe durgunluğa çare kentsel dönüşüm!

Selahattin Keten: İnşaat sektöründe durgunluğa çare kentsel dönüşüm!

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, 2014 yılının Keten İnşaat ve inşaat sektörü için yoğun geçtiğini ve kendilerine getirilen projelerin hemen hemen hepsini değerlendirdiklerini belirtti...



İnşaat sektörü için 2014 un yoğun ve verimli geçtiğini fakat 2015 yılının daha durgun olacağını söyleyen Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten; kapıda bekleyen durgunluk tehdidiyle kentsel dönüşüm sayesinde mücadele edilebileceğini söyledi. Butik inşaat projeleriyle adından söz ettiren Keten İnşaat, gayrimenkul sektöründe durgunluk uyansında bulundu. 2014 yılının Keten inşaat ve inşaat sektörü için yoğun geçtiğini ve kendilerine getirilen projelerin hemen hemen hepsini değerlendirdiklerini belirten Keten inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, ancak 2015 yılının daha durgun olacağını söyledi. 


Dönüşüm desteklenmeli Seçim dönemine girilmesi, ekonomik büyümenin yavaşlaması, ailelerin kredi borçluluk oranlarının artması gibi pek çok nedenle durgunluk yaşanabileceğini öngören Selahattin Keten, bu ortamda kentsel dönüşüm seferberliğinin gerçekleşmesinin, önceki dönemlere göre daha fazla önem arzettiğini söyledi. Selahattin Keten, "Türkiye konut pazannı mercek altına alan araştırmalar ve uzmanlan özel sektörün kentsel dönüşümde daha fazla yer alması gerektiğini ortaya koyuyor. Kentsel dönüşüm yasasıyla talepte artış olduğunu gözlüyoruz, bunlar piyasaya yansımaya başladı. İşte bu taleplerin süreklilik arzetmesi için hem devlet ve yerel idareler eliyle dönüşüm desteklenmeli, hem de özel sektör dönüşüm projelerinde yer almak için daha hevesli olmalı" yorumunu yapıyor. Selahattin Keten, "Balon yok, durgunluk var. 


Bu durgunluk aşılamayacak bir durum değil. Sadece sektör olarak önümüzdeki fırsatlan görmesini ve değerlendirmesini bilelim" diye konuştu. 


Keten'den Tema ile işbirliği 


Selahattin Keten, satışı devam eden projeleri Keten Evleri'nde ilginç bir sosyal sorumluluk projesine imza attıkları bilgisini vererek, Keten'den ev sahibi olanların Tema'dan kendileri adına bir ağaç diktirmiş olacaklarını kaydetti. Selahattin Keten, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini uygun ödeme planlan ile gerçekleştirirken, bir yandan da butik üretim yaptıkları bölgelerin çehresini değiştirdiklerini, yeni yapılar ve inşaatlarla ekonomik değerlere katkıda bulunduklarını söyledi. Keten "İş sadece ekonomik katkı değil, çevreye destek, bölgenin estetiğine katkıyı da içermeli. Biz mimari anlayışımızla estetik çözümler sunarken, TEMA ile yaptığımız işbirliği gibi projelerle de çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. 


Posta 


Geri Dön