26 / 04 / 2024

Selahattin Keten: İstanbul'da yeni açılan imar alanları konut stokunu artırdı!

Selahattin Keten: İstanbul'da yeni açılan imar alanları konut stokunu artırdı!

İstanbul'da yeni açılan imar alanlarının eldeki konut stokunu artırdığını söyleyen Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, bu durumun kamuoyunun kentsel dönüşüm konusundaki dikkatini dağıttığını söyledi...



İstanbul'da yeni açılan imar alanlarının eldeki konut stokunu artırdığını söyleyen Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, bu durumun kamuoyunun kentsel dönüşüm konusundaki dikkatini dağıttığını söyledi.


İstanbul'un birçok noktasında kentsel dönüşüm faaliyetleri yürüten Keten İnşaat'ın Genel Müdürü Selahattin Keten, kentte yeni açılan imar alanlarının kamuoyunun kentsel dönüşüm konusundaki dikkatini dağıttığını söyledi. Keten, "Bir mal çok fazla olursa kıymetsiz olur ve müteahhitler bunun karşılığım alamaz. 


Her yeri imara açıp kentsel dönüşümü başlatırsanız, bu arz fazlalığına yol açıp inşaat sektöründe krize de neden olabilir" diye konuştu. Riskli alan olarak ilan edilen yerlerin daha sonra imara açılmasının vatandaşları korkuttuğunu söyleyen Keten, "Kentsel dönüşümün şehrin içinden başlaması gerekiyor. Şehri büyütmeyle kentsel dönüşümü sağlayamazsınız. 

Riskli alan ilan edilen yerler plan tadilatlanyla İmara açılıp satışa  sunuluyor. Şehrin içinden ada bazında başlayıp daha sonra talebe göre yetmeyen kısımlarda imara açılmak daha isabetli olacaktır" görüşünde bulundu. 


OPERASYONLAR İNŞAATI ETKİLEDİ 


17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının bürokraside önemli derecede aksaklıklar ortaya koyduğunu ifade eden Keten, "Herkeste 'bekle gör politikası hâkim, bu da ister istemez inşaat işlerinin aksamasına neden oluyor. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında birçok resmi işlem yapılamıyor ya da çok geç yapılıyor. Kadıköy'de başlayacağımız en basit proje için bile bakanlıkta ve Anıtlar Kurulu'nda bürokratik engellerden dolayı dosyalarımızı yürütemiyoruz, işe başlayamıyoruz'' diye konuştu. 


'ADA BAZINDA İMAR LAZIM' 


Kentsel dönüşümde imarların ada bazında verilmesi gerektiğini belirten Selahattin Keten, sözlerine şöyle devam etti: "Bir ada içerisinde 4 tane ayrı müteahhit grubu var, bunların hepsi farklı farklı binalar yapıyorlar. O adanın otopark, yeşil alan, sosyal alan ve alışveriş ile ilgili sorunlarının çözülmesi için ada bazında imar için belediyelere yetki verilmesi gerekiyor. Böylece ortaya çıkan binalarda ve ihtiyaçta ahenk sağlanabilir." 


Ünsal Ereke/Habertürk Gazetesi 


Geri Dön