25 / 04 / 2024

Selahattin Varan: İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı!

Selahattin Varan: İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Deprem olduğu zaman çok acı çekiyoruz. Bu nedenle yara sarma değil yara almama gayreti içerisindeyiz. Güvenli konutlarımızı bir an önce önşa etmeliyiz" dedi




İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'de kentsel dönüşümün bir an önce başlaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu ve güvenli konutların hızlı bir şekilde inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Varan "Kentsel dönüşüme bir yerden başlamamız gerekiyor. Deprem yıkmadan biz yıkalım" diye konuştu. 

Kentsel dönüşüme yakın bir zaman içerisinde Karabağlar'dan bir pencere açacaklarını söyleyen Selahattin Varan "Kentsel dönüşümde riskli toprak yapısının olduğu yerlerde mümkün oldukça yerinde dönüşüm yapacağız. Ülke olarak bir deprem olduğu zaman çok acı çekiyoruz. Bu nedenle yara sarma değil yara almama gayreti içerisindeyiz. Konutlarımızı bir an önce yapıp güvenli bir şekilde yaşayalım. En sağlıklı yerler konutlarımız olsun" dedi. 


En büyük dönüşüm Karabağlar'da 

En büyük dönüşümün, 540 hektarlık alanda 15 mahallenin bulunduğu Karabağlar'da gerçekleşeceğini dile getiren Varan, yerinde dönüşümün 30 bin konutta kalan 81 bin 950 kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Varan, "İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı toplam 838 hektarlık bir alanda,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ise 305 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapacak. İzmir'de toplam dönüşüm bin 147 hektarlık bir alanı kapsayacak. Yapmamız gereken toplam kentsel dönüşüm alanı 4 bin 271 hektar olacak. Bu nedenle bu rakamlar yeterli değil. Henüz yolun başındayız" dedi. 


Kiracıya 1200 TL nakliye desteği 

Yaklaşık 10 yıl önce çıkarılan 5393 sayılı yasanın hiçbir büyükşehir belediyesi tarafından uygulanmadığını söyleyen Selahattin Varan, "Keşke İzmir'de kentsel dönüşüm daha önceden yapılsaydı. Bu yeni çıkan 6306 sayılı yasayla birlikte vatandaşa 18 ay karşılıksız kira yardımından 10 yıl vadeli faiz indirimine kadar bir çok imkan var. Öte yandan evlerinden kentsel dönüşüm kapsamında taşınacak olan kiracılara bin 200 lira nakliye ücreti veriliyor" diye konuştu. 



Yeni Asır


Geri Dön