19 / 04 / 2024

Selami Öztürk'ten vatandaşın arazisine `villakondu'

Selami Öztürk'ten vatandaşın arazisine `villakondu'

Belediye adına kamulaştırdığı arazilere süper lüks villalar yaptıran Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün, kız kardeşi ve bir grup çalışma arkadaşı ile bu villalara taşındığı iddia edildi



Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve yakın çevresinin oturduğu Ataşehir'deki lüsk villararın kamulaştırılan araziye yapıldığı ortaya çıktı. Takvim gazetesinin haberine göre, CHP'li başkan, Kaşif, Nurettin ve Abdullah Gündoğdu kardeşlere ait 2.5 dönüm araziyi önce kamulaştırdı. Ardından yeni bir encümen kararı çıkararak, vatandaşın tapulu arsasını imara açtı.

MÜDÜRLERİ DE LÜKS VİLLA YAPTIRDI

Daha sonra Başkan Öztürk ile İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Fen İşleri Müdürü Encümen Üyesi Düzgün Meriç, Makine İkmal Müdürü Kazım Sümer ile Öztürk'ün kardeşi Nuran Evrensel, kamulaştırılan arazide kendilerine villa yaptırdı.

BELEDİYE ALEYHİNE 5 DAVA AÇILDI

Başkan Selami Öztürk, kız kardeşi ve yardımcıları, değeri milyon dolarları aşan bu villarda 15 yıldır otururken, arsa sahipleri ise bugüne kadar kendi arsalarına imar yönetmeliklerine aykırı şekilde el koyan belediye hakkında 5 ayrı dava açtı. Adalet mağdurlardan yana oldu ve kardeşler açtıkları her davayı kazandı.

BAŞKA ARSA TEKLİF ETTİLER

Ancak mağdur vatandaşın kazandığı her davanın belediyeye tebligatının ardından, belediye encümeni mahkeme kararını yok saymak amacıyla, yeni bir karar aldı ve Gündoğdu kardeşlere başka bölgeden arsa verme teklifinde bulundu.

`MAHKEMEYİ UMURSAMIYORLAR'

Teklifi her seferinde reddeden Gündoğdu kardeşler, hukuk mücadelesine hala devam ediyor. `Başkan Öztürk ile yakın çevresi mahkeme kararlarını bile umursamıyor' diyen Gündoğdu kardeşler, `Onların bize teklif ettiği arsaların değeri ile Ataşehir'deki arsalarımız değeri arasında da ciddi bir fark var' diyor.

YASA NE DİYOR? İmar Yasası'nın 18. maddesine göre, düzenlenecek imar adalarına, imar planına göre, yol meydan, park, genel otopark, yeşil saha, gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tabi olmayan alanlar ile cami ile karakol yapılabiliyor.

Baykal'ın `en başarılı başkan'ı!

CHP lideri Deniz Baykal, 10 Ekim 2008'de tadilatı tamamlanan Kadıköy Evlendirme Dairesi'nin açılış töreninde Başkan Öztürk için `Bu hizmet aşkını, bu heyecanı ve bu coşkuyu yüreğinde taze tutabilmek, bunca başarıdan sonra bunu yapabilmek gerçekten çok önemli. Bu, ancak gerçek bir halk sevgisiyle, toplum sevgisiyle, hizmet aşkıyla olabilecek bir şey' demişti.
Star

Kamulaştırıp kendileri için lüks villa yaptılar


Geri Dön