26 / 04 / 2024

Selami Öztürk: Fenerbahçe Stadı yıkılmayacak!

Selami Öztürk: Fenerbahçe Stadı yıkılmayacak!

AKŞAM okurları sordu, Kadıköy Belediye BaÅŸkanı Selami Öztürk yanıtladı. Ä°ÅŸte vatandaÅŸÄ&



Kozyatağı'na yaptığınız alışveriÅŸ merkezi çok güzel oldu. Fakat arkasındaki taksi durağı, trafiÄŸi kötü etkiliyor. Mahalleli olarak birkaç kez müracaat etmemize karşın olumlu bir cevap alamadık. Ricamız durağın taşınması ve yerine yeÅŸil alan yapılması. 

ÖZTÜRK: Durağın bulunduğu yeri yeşil alan yapmak için istimlak etmemiz gerekiyor. Mali problemler yüzünden bugüne kadar yapamadık. Bölgenin gelişimi istimlakı zorunlu kıldığından önümüzdeki günlerde konu gündeme gelebilir.
Sayın Öztürk, şu sorularıma yanıt vermenizi rica ediyorum: Fenerbahçe Stadı'nın kaçak kısımlarını yıkmayı düşünüyor musunuz? Çekmeköy'de yapılan sitede villanız var mı? Mal varlığınızın 20 milyon dolar olduğu doğru mu? Alevi vatandaşlara ayrıcalık tanıyor musunuz? (D. Göker)

ÖZTÜRK: Fenerbahçe Stadyumu, Beden Terbiyesi'nin vermiş bulunduğu projeye uygun olarak yapılmıştır. Yıkılması söz konusu değildir. Seyrantepe Projesi gibi ülkemizin onur duyacağı eserlerden biridir. Ben ve ailemin, yasalara aykırı hiçbir işi olmamıştır. Servetim, gelirimle eşdeğerlidir. 1984'ten beri de sürekli olarak mal beyanına tabi birisi olarak mal beyanımı (varsa servet artışımı) nedenleriyle birlikte ilgili makamlara bildiriyorum. Kadıköy Belediyesi'nde dili, dini veya mezhebi ne olursa olsun hiç kimseye ayrıcalık tanınmadığı gibi bundan dolayı geri plana itilmesi de söz konusu olamaz.
Göztepe SSK'nın karşısında bulunan apartmanımızın altında ticari iÅŸletmeler bulunuyor ve apartman yönetiminin aldığı kararları hiçe sayarak ortak alanları gasp ediyor. Ayrıca cadde üzerindeki TansaÅŸ ile Arden Süpermarket arasında yapılan inÅŸaatın imar planına uygun olmadığı halde 6 ay gibi bir dönemde bitirilmesi  tezat sergilemekte...

ÖZTÃœRK: Yapı Kontrol Müdürlüğü'nden aldığım bilgiye göre, parselin özel imarı var ve inÅŸaat ÅŸu ana kadar plan ve projeye uygun olarak devam ediyor. Apartmanınızın altındaki ticari iÅŸletmelerle yaÅŸadığını sorunu (selami.ozturk@kadıkoy.bel.tr) adresine yazılı olarak gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Engelleyen olursa bana bildirebilirsiniz.

Acaba üniversite öğrencilerine burs projesiniz var mı? (Aysu Y.)
ÖZTÃœRK:  Anayasa Mahkemesi'nin, öğrencilere verilen bursları iptal etmesi sonucu artık veremiyoruz. Ancak barınma sorunlarına yardımcı olabilmek için kız ve erkek öğrenci yurtlarımız hizmet veriyor. Haziran ayındaki nikahımız için Kadıköy Belediyesi'nden gün aldık. Kiraladığım bir salona neden kendi fotoÄŸrafçılarımı getiremiyorum?

ÖZTÜRK: Belediyemiz nikah salonunda, çiftler yönetime dilekçeyle müracaatla kendi fotoğraflarını, kendi ailesinden birinin çekmesi koşuluyla (profesyonel fotoğrafçı olmayacak) izin alabilir, çekim yapabilir. Bu konuda bir problem olursa lütfen Özel Kalem Müdürümüz vasıtasıyla bana bildirin.

1 yıl sonra nasıl bir ilçe bizi bekliyor?
ÖZTÜRK: Kültür, sanat, spor imkanları ve yaşam kalitesi artarak devam edecek. Kadıköy her geçen gün daha yaşanabilir bir ilçe olacak.

Koşuyolu'ndaki ana cadde ile ona paralel iki sokakta bulunan şirketlerin araçlarını park etmesi yüzünden trafik tıkanıyor. Kadıköy'ün bazı semtlerinde olduğu gibi kaldırıma park engelleyici babalar koyabilir misiniz?
ÖZTÜRK: Cadde ve sokaklarda araç parkı, ceza yazılması ve çekilmesi işlemleri Valiliğe bağlı Trafik Müdürlüğü'nün yetkisi altında. Belediyemizin yapacağı, bildiğiniz gibi fiziki engelle kaldırıma araç çıkışını önlemek olup bunu da yeni uygulama yaptığımız yerlerde gerçekleştirerek soruna çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Salı Pazarı'nın durumu ne olacak?
ÖZTÜRK: Eski Kuşdili Çayırı'nın yeşil olarak kalması için yoğun çaba harcadık. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımız da Kadıköylü Kuşdili Çayırı Gönüllüleri adı altında birleşti. Bunun sonucunda İstanbul İdare Mahkemesi, çayıra yapılacak alışveriş merkezi planını iptal etti. Kararın takipçisiyiz.
AkÅŸam


Geri Dön