25 / 04 / 2024

Selami Öztürk'ün kardeşinin binaları imara aykırı çıktı!

Selami Öztürk'ün kardeşinin binaları imara aykırı çıktı!

Selami Öztürk'ün kardeşi Nuran Evrensel'in Ataşehir'de yaptığı iki binanın projelere aykırı olduğu iddia edildi...



Ağabeyi Selami Öztürk'ün Belediye Başkanı olduğu Kadıköy'de ve Kadıköy'den ayrılan yeni ilçe Ataşehir'de yaptığı inşaatlar ve projelerle dikkat çeken Nuran Evrensel'in son olarak Ataşehir'de yaptığı iki binanın projelere aykırı olduğu iddia edildi. Evrensel'in yaptığı iki binayla ilgili olarak AK Partili Kadıköy Belediye meclis Üyesi Abdülkadir Cebecioğlu bir soru öndergesi verdi. Önergeyi, Evrensel'in ağabeyi Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk 9 Ocak 2009'da yanıtladı.

“PROJELERE UYGUN”
Öztürk yanıtında, “İnşaatların yapıldığı alan bitişik nizam konut alanında kalmakta olup, 9.5 metre yükseklik ve yüzde 25 taban oturuma sahiptir. İnşaatlar tasdikli projelere uygun yapılmıştır” dedi.

Ardından Öztürk'e muhalif olan ve yeni dönemde aday gösterilmeyen CHP'li 6 meclis üyesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na soru önergesi verdi. Bu soru önergesine İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ahmet Erhan Göksel yanıt verdi.

GÖRÜLEN AYKIRILIKLAR
Aykırılıklar, Göksel'in gönderdiği yanıtta şöyle sıralandı: “Emsal hesabına dahil edilmesi gereken mahallerin dahil edilmediği, bu sayede iskan edilebilen alan kazanıldığı, proje onayı sırasında otopark sığınak, sosyal tesis alanlarının iskan edilmiş olduğu, girişlerin projede otopark gösterilen 4. bodrum kattan sağlandığı, yol kotunun altına inilerek katların açığa çıkarıldığı, otopark girişlerinin park ve rekreasyon alanı üzerinden yapıldığı tespit edilmiştir.”

Yazıda, “Binayla ilgili hangi yasal işlemin yapıldığının bildirilmesini rica ederim” denildi. Gelişmeler üzerine Nuran Evrensel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurup plan tadilatı isteğinde bulundu.
Gazete Habertürk/Ercan Sarıkaya


Geri Dön