20 / 04 / 2024

Selçuk Adalet Sarayı'nın yeri hazır!

Selçuk Adalet Sarayı'nın yeri hazır!

Selçuk Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında yapıldı. Toplantıda şu kararlar alındı...




Selçuk Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında yapıldı. Yeni yılın ilk meclis toplantısında meclis başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve katılımcı meclis üyeleri teröre karşı ortak tepki göstererek; birlikteyiz mesajı verdiler. Meclis üyeleri yılın ilk oturumunda yeni adliye binası için yer tahsisi başta olmak üzere önemli kararlara imza attı. 


Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan meclisin ilk oturumunda ihtisas komisyonları ile denetleme komisyonu seçimlerinin yanı sıra ilk defa Kadın, Aile ve Çocuk Komisyonu içinde seçim yapıldı. 


Adalet sarayı yeri hazır


İlk oturumda gündemde bekleyen Selçuk Adalet Sarayı konusu da çözüme ulaştı. Konuyla ilgili meclis toplantısı içerisinde ara verilerek ilgili komisyonların toplanma kararı alındığı mecliste ilgili madde oy birliğiyle geçti.


Komisyon raporunun açıklanmasından sonra açıklama yapan Başkan Bakıcı; “ Bakanlıktan olurumuz gelmiştir. Dolayısıyla da hiçbir engel kalmamıştır. Bir iptal, iki tahsis yapacağız bu konuda. Meteorolojiye verdiğimiz yer iptal edilerek adalet bakanlığına tahsis edilecek. Belediyeye ait iki yeri Adalet Sarayı için adalet bakanlığına ve diğer yeri de Meteorolojiye tahsis ediyoruz. Meteorolojinin yerine ise bildiğiniz gibi Hükümet Konağı yapılsın diye daha önce tahsis etmiştik. Buranın ihalesi geçen ay yapılmıştı. İnşallah 2017 de yeni binamıza kavuşacağız.


“Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum”


Bu kurumlar arası işbirliğinin çok önemli bir göstergesidir. Takdir edilecek bir davranıştır. Ben tüm meclis üyelerime gerçekten teşekkür ediyorum. Hukuk, imar, plan ve bütçe komisyonları çalışmasını tamamladı. Hayırlı, uğurlu olsun ilçemize” dedi.


Dilek ve temenniler kısmında ise parti grup başkanları yaşanan terör olaylarına karşı tepkilerini dile getirdi. Başkan Bakıcı Selçuk Belediye Meclisi’nin göreve başladığı üç yıla yakın süre içerisinde birçok kararı oy birliğiyle aldığını dile getirerek; tüm meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.



Selçuk Belediyesi



Geri Dön