19 / 04 / 2024

Selçuk Öztürk: İş yerlerini TOKİ yapsın!

Selçuk Öztürk: İş yerlerini TOKİ yapsın!

KTO'nun istişare toplantısında, arsa ve işyeri fiyatlarının değerinden fazla yükseldiğini işyeri satınalmanın veya kiralarının maddi olarak zorlaştığını ifade edildi. TOKİ tarafindan işyeri yapılması konusunda taleplerini dile getirdiler.



KTO'nun istişare toplantısında, arsa ve işyeri fiyatlarının değerinden fazla yükseldiğini işyeri satınalmanın veya kiralarının maddi olarak zorlaştığını ifade edildi.  TOKİ  taafindan işyeri yapılması konusunda taleplerini dile getirdiler.


KTO'nun istişare toplantısında takım tezgahları ve hizmete yönelik makine imalatı yapan işletmeler arsa ve işyeri fiyatı yüksekliğinden dolayı işyerlerini TOKİ'nin yapması için talepte bulundu. 'işyerlerini TOKI yapsın' 


Konya Ticaret Odası'nın düzenlediği istişare toplantıları reel sektörün sorunlarına çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. KTO Başkanı Selçuk Öztürk istişare toplantısında asa ve işyeri fiyatlarının yüksekliği dolayısıyla kaynak kaybının yaşandığım belirterek TOKİ ile işyeri yapımı için görüşmelerin devan ettiğini söyledi. 

Konya Ticaet Odası (KTO) tarafindan sektörel sorunlaın tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantılaı yoğun katılımla devan ediyor. Takım Tezgahları ve Hizmete Yönelik Makine İmalatı ile iştigal eden üyelerin yer aldığı 35. Meslek Komitesi'nin toplantısı Konya Ticaret Odası Başkan Selçuk Öztürk, meslek komiteleri üyeleri ve komiteye bağlı çok sayıda Oda üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Konya Ticaret Odası Başkan Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik konular ve sektör ile ilgili değerlendirmede bulunarak, "Makine sektörü Konyanız için son derece önemli bir sektör konumundadır. Şehrimizin ihracatında ilk sırada yer alan sektörde Türkiyenin ihracatında 7. sıradayız. İthalatımızın ihracattan fazla olduğu makine sektörü Türkiye genelinde yüksek oranda dış ticaret açığı verdiğimiz bir sektör. Bu bize sektörde büyük bir pazarın olduğunu da göstermektedir. Bu pazar Konya olarak iyi değerlendirmeliyiz. Güçlü olduğumuz makine sektöründe daha güçleneceğimiz bir potaısiyele sahibiz" dedi.


35. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Meclis Üyesi Fahri Eken de "Konya Ticaret Odası yönetimine, meslektaşlarınızla bir a'aya gelerek onla'in sorunlarını dinleyebileceğimiz istişare toplantısını düzenlemelerinden dolayı teşekkür ederim. Komitemize bağlı üyelerimiz, sektörleri ile ilgili her türlü talep ve önerilerini bizlere iletirlerse Komite olarak Yönetim Kurulumuzla birlikte çalışma gerçekleştiririz" dedi. 


Toplamda söz alan üyeler; arsa ve işyeri fiyatlarının değerinden fazla yükseldiğini işyeri satmalarını veya kiralarının maddi olarak zorlaştığını ifade ederek TOKİ taafindan işyeri yapılması konusunda taleplerini dile getirdiler. Sorunun diğer sektörler tarafından da sıklıkla gündeme getirildiğini ifade eden Başkan Öztürk, "Firmalaımız iş yerini alırken yüksek oranda kredi kullanmaktadır. Bu da büyük bir nakit kaynağın gereksiz yere çıkışı demektir. TOKİ tarafından faklı şehirlerde yürütülen uygulana ile konut satışı mantığıyla işyeri satışı yapılmaktadır. TOKİ'nin böyle bir uygulanayı Konya'da da yapması için görüşme yaptık. Bunda yol alabilmemiz için Büyükşehir taafindan sanayi tesisi imarına açılacak asa temin edilmesi gerekmektedir. Arsa konusunda gelişme kaydedersek TOKİ ile işbirliği yapabiliriz. TOKİ'den uzun vadeyle işyeri sahibi olma imkanı yakalayacağız. Böylelikle özellikle orta boy işletmelerimiz için işyeri sahibi olmalaında yüksek miktada kaynak transfer edilmesinin önüne geçilecektir. Tücca ve sanayicimiz için bir rahatlama söz konusu olacaktır" dedi. 


Konya Yenigün


Geri Dön