25 / 04 / 2024

Selçuk Pamucak'a arıtma tesisi yapılacak!

Selçuk Pamucak'a arıtma tesisi yapılacak!

Selçuk'ta köy tüzel kişiliğinden ayrılıp mahalleye dönen bölgelerde Belediye Hizmet Birimleri ve kreş açılıyor. Çamlık ve Havutçulu Mahallesi'nde Hizmet Birimleri törenle açıldı.



Vatandaşın belediye hizmetlerinden hızlı ve kolayca faydalanmasını hedef edindiklerini kaydeden Selçuk ayağına götürmektir. Biz hu birimlerle sorunlara en kısa yoldan çare bulacağız. Hizmet Birimlerimiz içerisinde muhtarlık, sağlık birimi ve spor alanları ve kadınlarımızın sosyal faaliyetlerine yönelik birimlerimiz yer alıyor. Hizmet Birimleri çalışanlarını da aynı mahalleden seçmeye çalışıyoruz. Böylece mahalle sakinlerine istihdam da sağlıyoruz. Her mahalleye bir kreş projemiz de son şeklini aldı. Kısa süre içinde açılışlara başlıyoruz" dedi.



Türkiye'nin en uzun sahilleri arasında bulunan Pamucak sahilinin alt yapı, arıtma ve kanal irsaliye hatlarının yapımı ile ilgili uzun zamandır hem bakanlık, hem de İZSU arasında görüşmelerin sürdüğünü belirten Bakıcı, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda onay aldık. ÎZSU arıtma tesisi ve kanal irsaliye hatlarını yapacak. Bir ekip gelerek yer tespiti yaptı. İZSU Genel Müdürlüğü'nün arıtma tesisi yapabilmesi için belediye hizmet alanı olan yerlerin bilinden feragat edeceğiz. Kısacası Selçuk Belediyesi olarak biz yeri vereceğiz, ilgili bakanlık finansmanına katkı sağlayacak, İZSU da işi yapacak. Koordinasyonlu bir çalışma yapıyoruz. Arıtma tesisi ve kanal irsaliye hattının yapılması Pamucak'ın kurtuluşu olacak" diye konuştu. 



PAMUCAK'A 13 BÜFE 

Pamucak'ın yatırıma açılması için izinleri aldıklarını bildiren Bakıcı, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde ödeneğin 3 milyon TL'sini kesinleştirdik. SEGA§'tan alınan tesislerin yerine daha düzgün, vatandaşlarımızın daha rahat denize girebileceği alanlar yapacağız. Sahile 13 tane büfe planladık. Bu büfelerden iki tanesini ihaleye çıkarabildik. Diğer büfeleri de bütçemiz doğrultusunda ihaleye çıkaracağız" diye konuştu. 



Yeni Asır Ek


Geri Dön