24 / 04 / 2024

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ek bina yapılacak!

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ek bina yapılacak!

Fakülte binasında düzenlenen basın toplantısına Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ve dekan yardımcıları katıldı.



Toplantıda konuşan  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, 2002 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan fakültenin 2009 yılından bu yana kendi binasında faaliyet gösterdiğini söyledi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin bölgenin önemli bir sağlık üssü olduğunu dile getiren Prof. Dr. Göktaş, "Şu anda fakültemizde 996 öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerden yüzde 10'u ise 23 farklı ülkeden gelmektedir. Fakültemiz bu yönüyle artık uluslararası bir boyuta sahiptir. Fakültemizde şu an 51 profesor, 54 doçent ve 4 yardımcı doçent bulunmaktadır. Hastanemizde yılda 20 bin ameliyat gerçekleştirilmektedir. Ocak 2016 itibariyle SSK ile anlaşma yapıldı. Sağlık hizmetlerinin kalitesi daha da artacaktır" dedi.


Kurum içi eğitim seminerlerine de önem verdiklerini ifade eden Göktaş, "Hastane personeline zaman zaman eğitim seminerleri vererek, hastalarla iletişimi güçlendireceğiz. Basını sağlık sektörünün paydaşlarından birisi olarak görüyoruz. Basınla ilişkilere büyük önem veriyoruz" diye konuştu. Prof. Dr. Göktaş,  3 milyona yakın bir nüfusa hizmet verdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Hastanemiz bölgenin sağlık üssü durumuna geldi. Konya ve ilçelerinin yanı sıra Karaman, Aksaray ve Niğde gibi komşu illerdeki vatandaşlarımıza da hizmet veriyoruz. Şu an için hastanemiz ihtiyaca cevap vermektedir. Fakat ileride büyük bir sıkıntı yaşanmaması ek hastane binası yapmayı planlıyoruz. Bunun için çalışmalara başladık. Ne zaman başlar ne zaman biter bilemiyoruz. Fakat ilerleyen yıllarda ek hastane binası yapılacak."


Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz ise 2008 yılından bu yana görev yaptığı hastanede hizmet kalitesini daha da artırmak için çalışacaklarını söyledi.  Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk ise basınla ilişkilerin önemine dikkat çekerek, basını sağlıklı ilgili önemli konularda bilgilendireceklerini söyledi.



Merhaba


Geri Dön