20 / 04 / 2024

Selen Beytekin kimdir?

Selen Beytekin kimdir?

İnşaat Mühendisliği 3. sınıfta tesadüfen İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atılan Selen Beytekin kimdir?



87 senesinde İstanbul'da doğan Selen Beytekin 8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve yeteneği sayesinde Piyanist Ergican Saydam'ın özel öğrencisi olarak müzik eğitimini konservatuar ile eş düzeyli olarak devam ettirdi. Lise yıllarında müzik ile amatör olarak ilgilenirken bir yandan A Cappella korolarda söylemeye devam etti. European Voices A Cappella korosunda Viyana Konservatuarı şefi Vijay Upadhyaya ile çalıştı.


Mimariye olan ilgisinden dolayı üniversitede İTÜ İnşaat Mühendisliği okudu ve aynı zamanda İTÜ Matematik Mühendisliği ile çift anadala başladı. İTÜ'de birçok sosyal öğrenci kulübünün yönetim kurulunda yer aldı ve kendi A Cappella korosu Jazz Cappella'yı kurdu. Müzikal aranjmanları ile şefliğini üstlenerek yönetti ve konserler verdi.


İnşaat Mühendisliği 3. sınıfta tesadüfen bir Tango gecesinde İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atıldı. İlk kez Q Jazz Bar'da piyano çalıp sarkı söyleyerek kendi solo programını yapmaya başladı. Daha sonra bir süre Caz Piyanisti Aşkın Arsunan ve Blue Print Project ile sahne aldıktan sonra ayrılıp kendi projeleriyle müzik çalışmalarına profesyonel olarak devam etti. Üniversite yıllarında hem okulunu hem de aynı anda yoğun konser programını sürdürdü.


2008 yılında İTÜ İnşaat Mühendisliğini Onur Listesi'nde bitirdikten sonra Matematik Mühendisliği'ne devam etmeyip, kendi alanında yaratıcılık gereksinimi ile İTÜ'de Mimarlık okumaya başladı. Master yaparken bir yandan konser verip bir yandan da Türkiye'nin önde gelen mimar ve mühendisleri ile önemli projelerde çalışmaya devam etti.


Su anda İnşaat & Mimarlık alanında profesyonel olarak çalışmakta ve aynı zamanda müzik kariyerine profesyonel olarak devam etmektedir. Tamamladığı projeler arasında Karaköy Tarihi Sümerbank ve Cemaat Han Restorasyonu, Trabzon Vizara HES (Hidro Elektrik Santrali) Yapımı, Antalya Kemer Holiday Tatil Köyü ve Aspendos Tatil Köyü, Kağıthane Yuva Konutları, Arnavutköy Dulkadiroğulları Ahşap Yapı Restorasyonları, Nişantaşı Şakayık Sokak Restorasyonu vs... birçok proje bulunmaktadır.


İnşaat Mühendisi Selen Beytekin'den caz performansı!



Geri Dön