24 / 04 / 2024

Selendi Göleti projesinde ÇED süreci başladı!

Selendi Göleti projesinde ÇED süreci başladı!

Manisa’nın Selendi ilçesinde yapılacak olan Selendi Göleti için hazırlanan ÇED başvuru dosyası incelenerek uygun bulundu. Selendi Barajı Manisa Göleti ilçenin 4,5 kilometre kuzeydoğusunda Selendi Çayı üzerinde kurulacak...




Manisa’nın Selendi ilçesinde yapılacak olan Selendi Göleti için hazırlanan ÇED başvuru dosyası incelenerek uygun bulundu. ÇED süreci başlayan proje ile ilgili 30 gün boyunca projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebileceği kaydedildi.


Manisa’nın Selendi ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü II. Bölge müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Selendi Göleti ve Sulaması, Malzeme Ocakları Projesi ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenerek uygun bulundu.


Projeye ilişkin ÇED Sürecinin başlatıldığı açıklanırken, Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebileceği kaydedildi.


Selendi Barajı Manisa Göleti ilçenin 4,5 kilometre kuzeydoğusunda Selendi Çayı üzerinde kurulacak. Oluşturulacak gölet sulama amaçlı kullanılacak.


DSİ II. Bölge Müdürlüğü tarafından planlanmakta olan proje ile bin 310 hektar brüt, bin 144 hektar net alanın sulama ihtiyacının karşılanması planlanıyor.


Baraj yapımında geçirimli, geçirimsiz ve kaya malzeme kullanılacak. İhtiyaç duyulan bu malzemeler projede verilen alanlardan karşılanacak.


Selendi Çayı üzerinde kurulacak olan Selendi Barajı 1 milyon 387 bin 447 metreküp gövde dolgu hacimli, Kil Çekirdekli Kum Çakıl Dolgu barajı olacak. Maksimum depolama hacmi 30 bin 820 hektometre küp olacak. 40,50 metre yüksekliğinde olacak olan baraj inşaatında toplam 49 kişinin çalışması planlanıyor. 82 milyon 550 bin TL’ye mal olacak olan tesisin tamamlandıktan sonra yaklaşık 50 yıl hizmet vermesi planlanıyor.



Malatya Gerçek


Geri Dön