19 / 04 / 2024

Selenium Retro 125 milyon dolar yatırımla satışa sunuldu!

Selenium Retro 125 milyon dolar yatırımla satışa sunuldu!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Aşçıoğlu tarafından inşa edilen Selenium Retro projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...



Ataköy Yeni Bosna hattında E5 üzerinde ardı ardına yükselen bloklarla yeni bir siluet oluşuyor. Bu projeler tamamlandığında E5 aksı üzerinde farklı bir perspektif ile karşılaşacağız. Atatürk Havalimanı, Dünya Ticaret Merkezi, CNR EXPO ve Kültür Üniversitesi'nin potansiyeli ile İstanbul'un diğer bölgelerine nazaran daha yoğun biçimde 1 +1 ve ofis talebi gören bu hatta Aşçıoğlu'nun Selenium Ataköy projesi ardından Selenium Retro projesinde de hayat başlıyor. Aşçıoğlu Selenium Retro projesinin parsel komşusu olan ve geçmişte "Londra Kamping" arazisi olarak bilinen araziye de yatırıma devam ediyor. 


Yeni projenin adı Selenium Retro 9. Aşçıoğlu, yan yana iki parsel olmanın avantajını her iki projenin de değerini arttıracak biçimde çok iyi değerlendirmiş. Hem yapı dili hem de ortak alanların kent inşaat alanı üzerinde konut, ofis ve mağazadan oluşan 1100 birim inşa etmiş olacak. 


125 MİLYON $ YATIRIM 

Aşçıoğlu'nun bölgedeki 3'üncü projesi olarak 125 milyon dolar yatırımla satışa sunduğu Selenium Retro 9,7 bin 500 metrekare arsa üzerinde 225 adet rezidans daire seçenekleri ile 108 adet ofis ve 23 mağaza alanlarından oluşuyor. Selenium Retro mimari dilindeki farklılık ile bölgedeki diğer projelerden ayrılıyor. Retro 9 da aynı dil ile tasarlanınca, ilgili 2 parsel oldukça iddialı bir siluete kavuşmuş olacak. Norm Mimarlık tarafından tasarlanan Retro 9, yaklaşık 113 ile 124 metrekare arasında değişen 2+1,60 ile 80 metrekare arasında değişen 1 +1 daireler, daha fazla ışık ve daha fazla ferah mekân algısına yönelik "cumba ve balkon" ile desteklenmiş. 


Öneri

Blokları sıradan olmaktan kurtaran en önemli özellik dış cephedeki mimari dil. Cepheyi parçalayan bölünmelerin yeriyle klasik giydirme cephenin çok dışına çıkılmış. Detay, referans performans değerleri, temizlenme açısından özel detayları gerektiren farklı bir uygulama tercih edilmiş. 


Nedir

iki projenin orta alanı alışveriş meydanı olarak hem ofis çalışanlarına hem de konutlara hizmet verecek şekilde bırakılıyor. Yaklaşık 9 bin metrekare alanda alışveriş ve sosyal yaşam buluşma noktaları, pratik hizmet alanları olarak hizmet verecek. 



Web : http://www.seleniumretro9.com/



Esin TÜMER/Habertürk



Geri Dön