25 / 04 / 2024

Selenium Retro 9 satışa çıktı! 596 bin TL'ye!

Selenium Retro 9 satışa çıktı! 596 bin TL'ye!

Aşçıoğlu, Ataköy’deki üçüncü projesi Selenium Retro 9’u satışa sundu. Selenium Retro 9, iki blok halinde, 60 metrekareden 124 metrekareye kadar değişen alanlarda 1+1 ve 2+1 formatta 225 konut ve 108 ofis ve 23 adet mağazadan oluşacak.



Aşçıoğlu Grubu, Selenium Retro 9’u tamamlayarak 5 yılda toplam 315 milyon USD yatırımla 180 bin metrekare inşaat alanı üzerine konut, ofis ve mağazalardan oluşan 1.100 birim inşa etmiş olacak. 


Gayrimenkul sektöründe 50 yıllık tecrübenin adresi Aşçıoğlu, İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden Ataköy’de inşa edeceği üçüncü projesi Selenium Retro 9’u, 17 Mart 2017 tarihinde Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Aşçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu ile Satış ve Pazarlama Müdürü Emrah Kahraman’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında tanıttı. 

Yaşar Aşçıoğlu: “Devraldığım bayrağı gururla taşıyarak bugünlere geldik”

Basın toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, şunları söyledi:

“Tam 50 yıldır, gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Babamdan devraldığım bayrağı, ilk günden beri gururla taşıyarak bugünlere geldik. Her zaman için müşteri memnuniyetini ve kazancını gözeterek ve gelecek nesillere örnek olacak yaşam alanları inşa etmeye özen gösterdik. 50 yıldır her dönemin en prestijli yapılarına imza atan bir marka olarak Türkiye’nin ilk rezidans projesi Selenium 34’ü Fulya’da inşa ettik. Yıllar içinde farklı projelere imza attıktan sonra Selenium’u Türkiye sınırlarının dışına, Dubai’ye taşıdık. Dubaili ortağımız Deyaar Group ile birlikte temelini attığımız Midtown Selenium by Deyaar, Aşçıoğlu Grubu’nun tarihine adeta bir kilometre taşı olarak geçerken biz de 50’nci yılımıza global bir marka olarak adım attık.” 

“Selenium Ataköy ve Selenium Retro’nun %90’ı satıldı”

Yaşar Aşçıoğlu, İstanbul’un en prestijli semtlerinde Selenium markasıyla projeler inşa ettikten sonra İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ataköy’deki projelerin inşasına başladıklarını belirterek, şöyle devam etti: 

“İlk olarak 2014 yılında 349 birimden oluşan konut projemiz Selenium Ataköy’ü inşa ettik. Selenium Ataköy’de, 2016 yılı Eylül ayından itibaren teslimler ve oturum başladı. Bölgedeki ihtiyacı değerlendirerek 2015 yılında 396 birimden oluşan bir diğer projemiz Selenium Retro’nun temelini attık. Cumba ve balkon konseptiyle, konut ve ofislerden oluşan Selenium Retro’da yaşam, Haziran ayı itibarıyla başlayacak. Bugün itibarıyla Selenium Ataköy ve Selenium Retro’daki birimlerin %90’ının satışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kalan birimlerin satışını, yıl içinde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Detaylarını az sonra paylaşacağımız Selenium Retro 9’un da tamamlanmasıyla 5 yılda toplam 180 bin metrekare inşaat alanında 315 milyon USD yatırımla konut, ofis, ticari alan ve mağazalardan oluşan 1.100 birim üreterek Ataköy’ün çehresini değiştirmiş olacağız.”

“Selenium Retro 9’un %25 ‘i satıldı ”

İstanbul Ataköy’de geçmişte Londra Kamping olarak bilinen alan üzerine 125 milyon USD yatırımla Selenium Retro 9 projesine başladıklarını dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, kat karşılığı modeliyle yükselecek olan projenin 2 blok halinde 225 konut, 108 ofis ve 8 yatay ofisten oluşacağını ve projede 60 – 79 metrekare büyüklüğünde 1+1 ve 112 – 124 metrekare büyüklüğünde 2+1 birimler yer alacağını belirtti. 

Yaşar Aşçıoğlu, “Yüzde 25 ön satış oranına ulaştığımız ve 2019 yılı Haziran ayında teslim etmeyi hedeflediğimiz Selenium Retro 9’un tamamlanmasıyla Selenium Retro ile arasında kalan bölüm, restoranlarından mağazalarına adeta bir alışveriş caddesi olarak hizmet vererek hem ailelere hem de iş dünyasına hizmet edecek. Dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul’un "Protokol Yolu" olarak adlandırılan Ataköy semtine Selenium Retro 9 projesini kazandırmaktan olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Emrah Kahraman: “Konutlar, %1 KDV fırsatıyla satışa sunuldu”

Aşçıoğlu Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Emrah Kahraman da, Selenium Retro 9’a ilişkin yaptığı sunumda projenin konumundan kat planlarına, iç tasarımından sosyal alanlarına kadar hemen her detayı paylaştı. Emrah Kahraman, projede birimlerin metrekare fiyatlarının konutlar için %1 KDV oranı fırsatıyla 8.750 TL’den, ofisler için de %18 KDV oranıyla 9.350 TL’den başlayacağını belirterek; “Selenium Retro 9’da fiyatlar, 596.000 – 1.243.000 TL arası değişecek” dedi.


Web: http://www.seleniumretro9.com/


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;


Aşçıoğlu Grubu Ataköy’deki proje sayısını üçe çıkardı. 5 yılda bölgeye 315 milyon dolarlık yatırım yapan grup, bir yandan kentsel dönüşüm projeleriyle ilgilenirken diğer yandan da Londra ve Barselona’yı radarına aldı

Aşçıoğlu Grubu merkez üs olarak seçtiği Ataköy'deki projelerini üçledi. Geçmişte Londra Kamping alanı olarak bilinen arsada inşa edilecek Selenium Retro 9 projesinde 2 blokta 225 konut yer alacak. Yüzde 25'i satılan projenin yatırım değeri 125 milyon dolar. Fiyatların 596 bin TL'den başladığı projede teslimler Haziran 2019'da yapılacak. Ataköy'deki yeni projeleri ile toplam 1.100 birim inşa ettiklerini belirten Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "5 yılda Ataköy'de 315 milyon dolarlık yatırım yaptık. İlk projemiz Selenium Ataköy'deki yaşam başladı. İkinci projemiz Selenium Retro haziranda teslim edilecek. 3. Projemiz Retro 9'da inşaat ve satış sürüyor" dedi.


YURTDIŞINA AÇILIYOR

2014'te Ataköy'deki ilk projelerinde evleri metrekaresi 6 bin liradan satışa çıkardıklarını söyleyen Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu şimdi o evlerde fiyatların 12 bin liraya ulaştığını ifade etti. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu ise, "Merter'de bir projemiz bu yıl başlayacak. Ofis, hastane ya da üniversite olacak. Sarıyer ve Beykoz'u inceliyoruz. Yurtdışında ise Londra ve Barselona radarımızda" dedi. Bakırköy'de kentsel dönüşümle de ilgilendiklerini ama sonuca ulaşmadığını belirten Yaşar Aşçıoğlu, "Bakırköy riskli yapılara sahip ve acil dönüşüm gerek. Yapmak isteriz ama yerel yönetim ve siyasi irade önümüzü açmalı" dedi.


Sabah 


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


1967’de İstanbul Şişli’de inşaat sektörüne giren Aşçıoğlu Grubu merkez üssü seçtiği Ataköy’deki yeni bir konut projesi daha inşa edecek. Geçmişte Londra Kamping alanı olarak bilinen arsada inşa edilecek Selenium Retro 9 projesinde 2 blokta 225 konut yer alacak. Yüzde 25’i satılan proje’nin yatırım değeri 125 milyon dolar. Fiyatların 596 bin TL’den başladığı projede teslimler Haziran 2019’da. 


Ataköy’deki yeni projeleri ile toplam 1100 birim inşa ettiklerini belirten Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu “5 yılda Ataköy’e 315 milyon dolar yatırım yaptık. İlk projemiz Selenium Ataköy’deki yaşam başladı. İkinci projemiz Selenium Retro haziran ayında teslim edilecek. 3. Projemiz Retro 9’da inşaat ve satış sürüyor” dedi.


MEZBELELİK ALANDI

Ataköy’ün gelişiminde önemli rol oynadıklarını belirten Yaşar Aşçıoğlu “ Havalimanı çıkışları o şehir ile ilgili fikir vermesi için çok önemli. Ataköy’deki alan mezbelelikti. O bölgede kazmayı ilk biz vurduk” dedi. 2014 yılında Ataköy’deki ilk projelerinde evleri metrekaresi 6 bin liradan satışa çıkardıklarını söyleyen Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Aşçıoğlu şimdi o evlerde fiyatların 12 bin liraya ulaştığını ifade etti.


LONDRA BARCELONA RADARIMIZDA

Yeni yatırım planları hakkında bilgi veren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, “Merter’de bir projemiz bu yıl başlayacak. Ofis, hastane ya da üniversite olacak. Sarıyer ve Beykoz’u inceliyoruz. Yurtdışında ise Londra ve Barcelona radarımızda. Türk yatırımcıların yaşamaktan zevk alacağı yerlerle ilgileniyoruz” dedi. Bakırköy’de kentsel dönüşüm ile ilgilendiklerini ama sonuca ulaşmadığını belirten Yaşar Aşçıoğlu, “Bakırköy riskli yapılara sahip ve acil dönüşüm gerek. Biz yapmak isteriz ama yerel yönetim ve siyasi irade önümüzü açmalı” dedi. Gayrimenkul sektörüne sonradan giren firmaları da eleştiren Aşçıoğlu şunları söyledi; “Merter’de bizim proje yapacağımız arsa için başka firmalar yüzde 60-65 teklif etti. Biz yüzde 50 ile anlaştık. Gerçek dışı oranlar verilince ya fazla iş yapılıyor ya da yanlış iş.”


2 MİLYON İRANLI BEKLİYORUZ

TÜRKİYE Otelciler Birliği (TÜROB), TITE İran Uluslararası Turizm Fuarı sonrası ve Nevruz dönemi için İran’dan gelen talebi göz önüne alarak hazırladığı raporda İran’ın bu yıl en iyimser pazar olarak öne çıktığı vurgulandı. TÜROB’un açıklamasına göre geçen yıl charter uçuşlarda sorunlar yaşanmasına rağmen 1 milyon 665 bin İranlı turisti ağırlayan Türkiye, bu yıl 2 milyon İranlıyı bekliyor.


Raporda, “Bu yılın ilk ayında İran’dan gelen turist sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artarak 101 bin kişi oldu. İran turimde artış yaşanan nadir pazarlar arasında yer aldı. Bu yıl sonu için olumlu bir işaret. İki ülke arasında siyasi ilişkilerde gerginlik olmaması durumunda bu hedef pek uzak görünmüyor. Hatta kan kaybeden diğer büyük pazarlar ve Nevruz bayramı öncesinde İran’dan gelen talep gözönüne alındığında İran bu yıl en büyük turizm pazarı olabilir” denildi.


Türkiye’nin, İranlılar için Dubai ve Malezya’dan sonra en çok tercih edilen üçüncü ülke olduğuna dikkat çekilen raporda, “İranlıların Türkiye’yi tercih nedeni alışveriş ve deniz/kum/güneş tatili. İranlıların diğer önemli destinasyonları Ermenistan ve Amerika. Amerika seyahatlerinde Türkiye, önemli bir transit noktası. Alışveriş amaçlı gelenlerin tercihi çoğunlukla İstanbul olurken, tatil amaçlı gelenler ise daha önce ağırlıklı olarak Antalya’yı tercih ederken, son dönemde Bodrum ve Marmaris’e ilgi artıyor” denildi.


Hürriyet


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Aşçıoğlu Grubu, 50’nci yılında Ataköy’deki üçüncü projesi Selenium Retro 9’u satışa sundu. 125 milyon dolar yatırımla hayata geçecek Selenium Retro 9 projesi 225 konut ve 108 ofis ve 23 adet mağazadan oluşacak. Aşçıoğlu Grubu, Selenium Retro 9’u tamamlayarak Ataköy’de 5 yılda toplam 315 milyon dolar yatırımla 180 bin metrekare inşaat alanı üzerine konut, ofis ve mağazalardan oluşan 1.100 birim inşa etmiş olacak.


Ataköy’e odaklandı

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, İstanbul’un en prestijli semtlerinde Selenium markasıyla projeler inşa ettiklerini belirterek, Ataköy yatırımları hakkında şu bilgileri verdi:


“İlk olarak 2014’te 349 birimden oluşan konut projemiz Selenium Ataköy’ü inşa ettik. Selenium Ataköy’de, 2016 yılı Eylül ayından itibaren teslimler ve oturum başladı. 2015’te 396 birimden oluşan bir diğer projemiz Selenium Retro’nun temelini attık. Bugün itibarıyla Selenium Ataköy ve Selenium Retro’daki birimlerin yüzde 90’ının satışı yapıldı. Kalan birimlerin satışını, yıl içinde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Selenium Retro 9’un da tamamlanmasıyla 5 yılda 180 bin metrekare inşaat alanında 315 milyon dolar yatırımla konut, ofis, ticari alan ve mağazalardan oluşan 1.100 birim üreterek Ataköy’ün çehresini değiştirmiş olacağız.”


Londra ve Barselona’yı takipte

Yeni yatırım planları hakkında bilgi veren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu, “Merter’de bir projemiz bu yıl başlayacak. Ofis, hastane ya da üniversite olacak. Sarıyer ve Beykoz’u inceliyoruz. Yurt dışında ise Londra ve Barselona radarımızda” dedi.


596 bin liradan başlıyor

SELENIUM Retro 9 için yüzde 25 ön talep alındı. Projede birimlerin metrekare fiyatlarının konutlar için yüzde 1 KDV oranı fırsatıyla 8 bin 750 TL’den, ofisler için de yüzde 18 KDV oranıyla 9 bin 350 TL’den başlayacak. Selenium Retro 9’da fiyatlar, 596 bin lira ile 1 milyon 243 bin lira arasında değişiyor. 1+1 ve 2+1 seçeneklerinde inşa edilecek proje, 2019’da teslim edilecek.


Vatan



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Bu yıl 50'nci yılını yeni projeleri arka arkaya devreye alarak kutlayan Aşçıoğlu Grubu, Retro 9'u satışa sundu. 125 milyon dolar yatırımla yükselecek yeni proje ile birlikte şirketin Ataköy'deki yatırımlarının toplamı da 315 milyon dolara çıkmış oldu. Selenium Retro 9, iki blok halinde, 60 metrekareden 124 metrekareye kadar değişen alanlarda l+l ve 2+1 formatta 225 konut ve 108 ofis ve 23 adet mağazadan oluşacak. Projede konutların 

metrekare fiyatı yüzde 1 KDV oranıyla 8 bin 750 liradan, ofislerin metrekare fiyatı da yüzde 18 KDV oranıyla 9 bin 350 liradan başlayacak. Evler, 596 bin lira ile 1 milyon 243 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak. 


TESLİMATLAR HAZİRAN 2019'DA 

Projede konutların teslim tarihi ise Haziran 2019 olarak belirlendi. Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Selenium Ataköy ve Selenium Retro'nun yüzde 90'ını sattıklarını, Retro 9'un da yüzde 25'inin alıcısıyla buluştuğunu söyledi. Aşçıoğlu, "Selenium Retro 9'un tamamlanmasıyla Selenium Retro ile arasında kalan bölüm, restoranlarından mağazalarına adeta bir alışveriş caddesi olarak hizmet vererek hem ailelere hem de iş dünyasına hizmet edecek" dedi.



Yeni Şafak 


Geri Dön