16 / 04 / 2024

Selenium Retro 9'un yüzde 25'i satıldı!

Selenium Retro 9'un yüzde 25'i satıldı!

Selenium Retro 9 projesinin yüzde 25'i satıldı. Selenium Retro 9 projesinde 2 blokta 225 konut bulunuyor.



Gayrimenkul sektöründe 50 yılı geride bırakan Aşçıoğlu Grubu merkez üssü olarak ardı ardına projeler hayata geçirdiği Ataköy’de yeni konut projesine başlıyor. Geçmişte Londra Kamping olarak bilinen arsada yükselecek Selenium Retro 9 projesinde 2 blokta 225 konut yer alacak.


Selenium Retro 9 un yüzde 25 i satıldı!


Yüzde 25’i satılan projenin yatırım değeri 125 milyon dolar. Fiyatların 596 bin liradan başladığı projede teslimler Haziran 2019’da. Ataköy’deki yeni projeleri ile toplam 1100 birim inşa ettiklerini belirten Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu “5 yılda Ataköy’e 315 milyon dolar yatırım yaptık. İlk projemiz Selenium Ataköy’deki yaşam başladı. İkinci projemiz Selenium Retro haziran ayında teslim edilecek. 3. Projemiz Retro 9’da inşaat ve satış sürüyor” dedi. 



‘Selenium yaşamı’


Yaşar Aşçıoğlu, İstanbul’un en prestijli semtlerinde Selenium markasıyla projeler inşa ettikten sonra İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ataköy’deki projelerin inşasına başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

“İlk olarak 2014 yılında 349 birimden oluşan konut projemiz Selenium Ataköy’ü inşa ettik. Selenium Ataköy’de, 2016 yılı Eylül ayından itibaren teslimler ve oturum başladı. Bölgedeki ihtiyacı değerlendirerek 2015 yılında 396 birimden oluşan bir diğer projemiz Selenium Retro’nun temelini attık. Cumba ve balkon konseptiyle, konut ve ofislerden oluşan Selenium Retro’da yaşam, Haziran ayı itibarıyla başlayacak. bugün itibarıyla Selenium Ataköy ve Selenium Retro’daki birimlerin yüzde 90’ının satışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Kalan birimlerin satışını, yıl içinde tamamlayacağımıza inanıyoruz. Selenium Retro 9’un da tamamlanmasıyla 5 yılda toplam 180 bin metrekare inşaat alanında 315 milyon dolar yatırımla konut, ofis, ticari alan ve mağazalardan oluşan 1.100 birim üreterek Ataköy’ün çehresini değiştirmiş olacağız.”


KDV fırsatı


Aşçıoğlu Grubu Satış ve Pazarlama Müdürü Emrah Kahraman, projede birimlerin metrekare fiyatlarının konutlar için yüzde 1 KDV oranı fırsatıyla 8 bin 750 liradan, ofisler için de yüzde 18 KDV oranıyla 9 bin 350 liradan başlayacağını belirterek, “Selenium Retro 9’da fiyatlar, 596 bin lira ile 1 miyon 243 bin lira arası değişecek” dedi.


Projelerde hız kesmek yok...


Yeni yatırım planları hakkında bilgi veren Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Aşçıoğlu ise, “Merter’de bir projemiz bu yıl başlayacak. Ofis, Hastane ya da üniversite olacak. Sarıyer ve Beykoz’u inceliyoruz. Yurtdışında ise Londra ve Barselona radarımızda. Selenium, bizim global markamız. Geçtiğimiz yıl Dubai’de inşası başlayan Midtown Selenium byDeyaar projemiz olmak üzere dünya çapında bilinirliği olan önemli bir marka oluşturduk” diye konuştu.




Web : http://www.seleniumretro9.com/



Milliyet 


Geri Dön