25 / 04 / 2024

Selim Kuzu Terrace Park projesini anlattı!

Selim Kuzu Terrace Park projesini anlattı!

Alman-İngiliz ortaklığıyla kurulan ve Almanya merkezli bir şirket olan Immotrust gayrimenkul, yatırım, proje geliştirme ve inşaat sektörlerinde hizmet veriyor.



Alman-İngiliz ortaklığıyla kurulan ve Almanya merkezli bir şirket olan Immotrust gayrimenkul, yatırım, proje geliştirme ve inşaat sektörlerinde hizmet veriyor. Türkiye'de, bu sektörlerde 18 yıllık uluslararası deneyimi olan bir kadroyla 2010 yılında faaliyetlerine başlayan şirket, Eskişehir'de Terrace Park projesini hayata geçiriyor. Eskişehir'in ilk ve tek içinde termal havuz bulunduran lüks konut projesi olma özelliği taşıyan Terrace Park, 306 daireden oluşuyor. Ormanlık alanın içinde yer alan proje, şehir merkezine 10 dakikalık uzaklıkta olmasına rağmen şehrin gürültüsünden uzak bir yaşam olanağı sunuyor. Projede ayrıca tenis kortu, basket sahası, spa, Türk hamamı gibi sosyal tesislere de yer veriliyor. Şirketin aynı zamanda Hilton Oteli projesi de var. Otel ile Eskişehir'in uluslararası turizminin de canlandırılması planlanıyor. Yaşama dair tüm ihtiyaçları bir alana topladıklarını belirten Immotrust Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu, Terrace Park projesiyle ilgili şöyle konuşuyor: 


ÇITAYI YÜKSELTTİK

Yaptığımız araştırmalarda, insanların konut alırken önem verdiği dört konu öne çıkıyor: Işık ve temiz hava. ulaşım, rahat dolaşılabilcek güvenli bir alan ve sosyal tesis. Bizim projemizde bunların hepsi mevcut.  Terrace Park ta aileler, hem kendileri hem çocukları için güvenli, sağlıklı ve zengin bir sosyal yaşamın kapısını aralayacak. Eskişehir, son yıllarda Anadolu kentleri arasında bir çekim merkezi haline geldi. Özellikle sanayi ve kültürel yönden gelişen ve gelişmekte olan yapısı nedeniyle kaliteli göç alan illerden bir tanesi. Biz buradaki kültürel altyapının da zenginliğine inandığımız ve buradaki insanların sosyal yaşamlarına verdikleri değeri bildiğimiz için bu yatırımla çıtayı daha da yukarıya taşımayı istedik. 


ESKİŞEHİR ÇÜNKÜ... 

Eskişehir halkı yenilikleri takip etmeyi ve hayatına dahil etmeyi çok seviyor. Bu nedenle bundan sonra yapılan binalar daha kaliteli olmak zorunda. Emlak konusunda artık Eskişehir geride kalan bir adım atamaz.  Hızlı tren projesi de Eskişehir'in jeopolitik avantajını daha verimli kullanmasını sağlayacak. Sanayide, özellikle raylı sistem ve havacılık konusunda büyük gelişmeler kaydedecek. Bu yüksek teknolojinin buraya taşınması, yüksek kültüre ve tüketim alışkanlığına sahip insanların da buraya taşınması anlamına geliyor. Bu nedenle mevcut insan kalitesi daha da artacak."


IMMOTRUST'UN HEDEFLERİ 

Immotrust, ağırlıklı olarak yüksek standartlı ve lüks projeler geliştirmeye odaklanıyor. Sektörün önde gelen kuruluşları arasında yer almayı amaçlayan Immorust'un, Eskişehir'de Terrace Park projesi dışında bir de 5 yıldızlı Termal Hilton Oteli projesi var. Ayrıca, Çanakkale'de de 5 yıldızlı Hilton Otel'i inşa ediliyor. Şirket, önümüzdeki yıllar için stratejik bölge olarak Ege Bölgesini belirledi ve Bodrum için bir proje üzerinde çalışıyor. Geleneksel değerleri çağdaş mimari ve yerel doku ile buluşturduklarını ifade eden Kuzu, "Proje geliştirme süreçlerinin her aşamasında bu konulara önem vererek geliştirdiğimiz konseptlerimizi. yıl boyu yaşanacak bir yuva olarak tasarlıyoruz. 2015 yılında Eskişehir ve Çanakkale bölgelerinde başladığımız işleri başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyoruz" diyor. 


Capital Eskişehir 


Haber Dünya Eskişehir Bölge Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Türk-Alman ortaklığıyla kurulan Immotrust A.Ş. tarafından yapımı sürdürülen Terrace Park'ta yaşam 2017'de başlıyor. 306 konutun yer aldığı projenin önemli özelliklerinden biri termal su olanaklarına sahip olması. Immotrust A.Ş. CEO'su Selim Kuzu, kentin Orhangazi Mahallesi'nde kurulan Terrace Park'ın sahip olduğu termal olanaklarıyla öne çıktığını ifade ederek, "26 bin 429 metrekare alan üzerine yayılan projemizde 1+1,2+1,3+1 ve 4+1 daire tiplerinin yanı sıra birbirinden farklı büyüklüklerde dubleks seçenekler de yer alıyor" dedi. Sitede altı bloğun yer alacağı bilgisini veren Kuzu, daire büyüklüklerinin ise 63 ila 300 metrekare arasında değiştiğini söyledi. 


Konut sahiplerinin dairelerini 2017 yılında teslim alacağını hatırlatan Selim Kuzu, projede kapalı termal yüzme havuzları, açık havuz, fıtness, sauna, Türk hamamı, kafe restoran, kreş, sinema salonu, eğlence tesisleri, müzik çalışma odası, sanat atölyesi, toplantı-organizasyon odası, çocuk parkları, basketbol salı ası ve tenis kortunun yer aldığını dile getirdi. Kuzu, "Ayrıca özel güvenlik, merkeze servis aracı, kapalı ve açık otopark imkanı ile kente marka bir proje kazandırıyoruz" ifadesini kullandı. 


"İhtiyaçları gözettik" 

Terrace Park konutlarının botanik parktan, sosyal donatılara her türlü ihtiyaca cevap verecek özellikte olduğu bilgisini veren Selim Kuzu, projenin konut sahiplerine sağlık ve spor temalı bir yaşam konsepti sunduğunu vurguladı. Konut satışlarının halen devam ettiğini ekleyen Kuzu, "Sıfır faiz, 20 ay vade ile satışları devam eden konutlarımız için bankalar Terrace Park projesine özel kredi koşulları da sağlıyor" dedi. 


Terrace Park'ta 26 bin 400 metrekarelik site alanının 7 bin metrekaresini inşaat olarak kullandıklarına işaret eden Selim Kuzu, "Kalan alanımız tamamen yeşil alan. Projenin hemen yanında dört yıldızlı Double Tree by Hilton adlı termal otel inşaatı da devam ediyor. 90 odalı otelde, bin kişüik konferans salonunun yanı sıra birçok toplantı odası ve sporcular için termal bir terapi ve detoks merkezi bulunuyor" diye konuştu. 


"Depreme dayanıklılık katma değer değil, olması gerekendir" 

Uzun yıllar altyapı ve enerji sektöründe Avrupa'da çeşitli projelerde çalıştıklarını anlatan Selim Kuzu, Türk-Alman ortaklığıyla kurulan Immotrust AŞ.'nin Türkiye'deki gayrimenkul sektöründe yaşanan hızlı gelişim ve mevcut yetersizlik nedeniyle kurulduğunu kaydetti. Kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini söyleyen Kuzu, şöyle devam etti: "Klasik inşaatçılık anlayışı olan eski binayı yıkıp yerine yenisini yapmaktan ibaret bir anlayışın çok daha ötesinde konseptlerimiz var. Yani konut inşasında sadece konut değil, konutun çevresinin topyekûn olarak, gerçek bir şehircilik anlayışı ile geliştirilip, düzenlenmesini hedefliyoruz." Türkiye'deki konut projelerinde inşaat kalitesinin ve güvenilirliğinin gerçek anlamda bir standardizasyona sahip olmadığı tespitini yapan Kuzu, "2013 yılında İstanbul da binlerce bina yıkılıp, yeni inşaatlara başlandı. Ancak bunlardan çoğu şirketimizin konseptine uymuyor. Çünkü kentsel dönüşüm kapsamında yapılan inşaatların neredeyse hiç biri depreme dayanıklılık dışında şehre yeterince katma değer sağlamıyor. Ayrıca, depreme dayanıklılık bir katma değer değil, zaten olması gereken standartlardan biri" şeklinde görüş bildirdi. 


Müteahhitlik sektöründe uzmanlık ve devamlılık sorununun bulunduğunu dile getiren Selim Kuzu, "Maddi yeterliliği olan herkes müteahhitlik yapabiliyor. Bu da Türkiye'nin en büyük sektörlerden birinin profesyonel olmayan hatta bunu ek iş olarak sürdüren kişilerce de yürütülebildiği anlamına geliyor. Ancak bu dev sektör uzmanlık, tecrübe ve devamlılık gerektiriyor" değerlendirmesinde bulundu. Bu sektörde yer alan şirketlerin yalnızca ufak bir bölümünün önceden araştırma geliştirme departmanı ile piyasayı analiz ettiğine atıfta bulunan Kuzu, "Zaten kurumsal yapıya sahip olan çok az inşaat şirketi bulunuyor. Belki de biraz da bunlardan ötürü en çok iflas edenler genellikle inşaat şirketleri. Çözüm, inşaat şirketlerinin hem teknik hem de kurumsal yapı içinde denetlenmesi ve inşaat ehliyetinin sadece belirli şirketlere verilmesiyle sağlanabilir" önerisini yaptı. 


Dünya Bölge (Eskişehir)


Geri Dön