19 / 04 / 2024

Selim Uyar, Roma'da yatırım için 5 yıldızlı otel arıyor!

Selim Uyar, Roma'da yatırım için 5 yıldızlı otel arıyor!

Venedik dolayısıyla İtalya’nın turizm yatırımları için cazibesini koruduğunu kaydeden Permak Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar, “Şu anda yeni bir yatırım için arayıştayız” dedi.



30-40 yıl öncesinde kuru temizlemenin yolunu ya zenginler tutardı ya da pahalı kıyafetleri önemli leke alanlar... Sayıları da bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar azdı. Hem teknolojik gelişme hem de beyaz yakalıların sayısındaki artışla kuru temizleme artık neredeyse her köşe başında rastlanılan bir hale geldi.

Türkiye’de kuru temizleme alanında en önemli ve köklü firmalardan biri Permak. Bu bilgileri de paylaşan Permak Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar.


“Geçmişte önemli bir para harcadığınız bir mont veya ceket için kuru temizlemeye gidilirdi” diyen Uyar, “Artık teknoloji geliştikçe daha da ekonomik bir hale geldi. Evde eşler çalışınca zaman daha verimli kullanılmak isteniyor. Fiyatı da artık çok ekonomik. Birkaç parça gömlek yıkamakla onu kuru temizlemeye vermek aynı bütçeye geliyor. Sudan, elektrikten, deterjandan, ütüden, kurutmadan, en önemlisi zamandan kazanıyorsunuz” sözleriyle anlatıyor.

Green Earth teknolojisi

Dünyanın birçok farklı coğrafyasında kuru temizlemeye yönelik tesisler kuran ve makineler üreten Permak son dönemde önemli bir adıma imza attı. Bilindiği üzere, küresel anlamda kuru temizleme makinelerinde temizleyici olarak kullanılan perkloretilen maddesinin sağlığa zararının tespit edilmesiyle maddenin kullanımı da, kullanılan makineler de yasaklandı.


Buna karşılık daha çevreci bir sistem olan ‘Green Earth’ kullanılmaya başlandı. Bu sistem, bebek biberonlarının da üretiminde kullanılan ‘silikon’ ile temizliyor. Giysilerde renk, koku, doku kaybına neden olmayan yeni sistem dünyada bir dönemi kapatıp yenisini açmaya başladı. Green Earth Cleaning ile bir anlaşma yaparak sistemi Türkiye’ye getirdiklerini anlatan Uyar’ın verdiği bilgilere göre Azerbaycan lisansı da firmaya ait.


San Clemente’te doluluk yüzde 100 

Konu endüstriyel kuru temizlemeden açılmışken, bu alanda en önemli müşteriler olan otellere dolayısıyla turizme döndü. 2013’te turizme yönelen Permak Şirketler Grubu, İtalya’nın gözde tatil bölgesi Venedik’e çevirmiş ve ülkede yankı uyandıran bir satın almaya imza atmıştı.


Günde 150 bin turistin uğradığı Venedik’te bulunan San Clemente Adası'nı ve adada bulunan San Clemente Palace Venedik otelini satın alan Uyar, iki önemli yatırıma gireceklerini söyledi.

İlk yatırım San Clemente’deki otelde olacak. Otelde yer alan Conventioan Center’ı büyüteceklerini anlatan Uyar, “Belki de kentin en büyük yeri olacak” diyor. Otelde doluluk oranı yüzde 100. Venedik dolayısıyla İtalya’nın turizm yatırımları için cazibesini koruduğunu kaydeden Uyar, “Şu anda yeni bir yatırım için arayıştayız” dedi.


Uyar’ın baktığı bölge ise başkent Roma. Burada birkaç kişi ve kurumla masada olduklarını dile getiren Uyar, yatırım tutarının da 150-200 milyon euro civarında olacağını söylüyor. Uyar, “5 yıldızlı bir otel olacak. San Clemente’deki gibi Kempinski ile çalışacağız” diyor. Hatırlatmakta fayda var. Türk işadamlarının son dönemde turizmde gözde ülkesi İtalya...


Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk bu anlamda en öne çıkan isim. Şahenk, Capri Adası'ndaki en lüks ve tarz oteli Capri Palace'ın yüzde 51’ini alarak ortak olmuş, ardından bu yılın başlarında da Roma’daki 5 yıldızlı Aldrovandi Palace’ı 50 milyon euroya satın almıştı.


Dünya


Geri Dön