26 / 04 / 2024

Selim Yedikardeş: Bursa sanayiye doydu artık turizm öne çıkmalı

Selim Yedikardeş: Bursa sanayiye doydu artık turizm öne çıkmalı

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkan Yardımcısı Selim Yedikardeş, sanayileşmenin hızla arttığı 1986 yılından sonra Bursa'da turizmin geri plana bırakıldığını belirtti



Turizm potansiyelinin Bursa için bulunmaz bir nimet olduğunu ve sanayileşme ile Bursa'nın yeteri kadar yatırım aldığını savunan Yedikardeş, artık hızla gelişen teknolojiler nedeniyle sanayide istihdam oranlarının gittikçe azaldığına dikkat çekti. Turizmin kent için başlı başına bir istihdam kaynağı olacağını vurgulayan Yedikardeş, "Yaz ve kış turizmleri, jeotermal kaplıcalardan oluşan sağlık turizmi, faaliyete geçtiğinde kente büyük hareketlilik kazandıracak kongre kültür merkezi Bursa'nın turizmine büyük katkılar sağlayacaktır. Ancak konuyla ilgili her kurumun elini taşın altına ciddi şekilde koyması lazım. Uludağ'ın kış turizmi, ayrı şekilde düzenlenecek etkinliklerle dünyaya duyurulmalı. Bursa'nın kendine has objeleri (kestane şekeri, siyah inciri, şeftalisi, Hacivat ve Karagöz vs.) ön plana çıkarılarak tanıtımlar yapılmalı. Bursa'nın tanıtımı için BTSO, büyükşehir belediyesi, UİB gibi kurumlar broşürler ve CD'ler hazırlayıp, bunları her yerde, terminallerde, feribotlarda, kente giriş yapılan alanlarda daha çok dağıtmalı. Örneğin Bursa'ya gelen yabancıların cep telefonlarına Bursa'yla ilgili bilgiler, etkinlikler ve hatta o yabancı konuğun Bursa'da güvende olduğunu içeren mesajlar atılabilmeli" diye konuştu.

Otel sayısı yetersiz
Bursa'nın turizm için topyekûn bir birliktelik sağlaması gerektiğine işaret eden Yedikardeş, şöyle devam etti: "Tarihi, kültürü, kaplıcaları, dağı, denizi gibi birçok turizm potansiyeline sahip, dünyada ender rastlanan şehirlerden biriyiz. Başlı başına İznik bile Hıristiyan âlemi için bir merkez olmasına karşın değerlendiremiyoruz."

Bursa'ya dev bir kongre kültür merkezi yapıldığına, ancak acilen otel ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yedikardeş, şu anda yapılan birkaç otel yatırımının ise çok yetersiz olduğunu belirtti. Yedikardeş, "Bursa merkezde 5 bin 200, Uludağ da 5 bin 600 olmak üzere toplamda 10 bin 800 yatak kapasitemiz var. Oysa sadece Antalya'nın Kundu bölgesinde 33 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Aradaki fark inanılmaz. Bursaspor neden Abant'a veya başka şehirlere kampa gidiyor. Elimizde Uludağ gibi bir hazine var ama yeterli hizmet verecek tesisler yok" dedi.
Referans


Geri Dön