23 / 04 / 2024

Selim Yuhay Kanal D'de kişiye özel dekorasyonun inceliklerini anlatacak!

Selim Yuhay Kanal D'de kişiye özel dekorasyonun inceliklerini anlatacak!

Mimar Selim Yuhay, Kanal D'nin yeni programı ‘Evim Şahane'de hafta içi her gün seyirci karşısına çıkarak evinin dekorasyonunu değiştirmek isteyenleri bilgilendirmekle kalmayıp, konuk olacağı evlerde de büyük değişiklere imza atacak



* ‘Evim Şahane’nin içeriğinden bahsedebilir misiniz biraz Neler izleyeceğiz bu programda
Ben hem mimar hem de programın sunucusu olarak seyircinin karşısına çıkacağım. Evinin dekorasyonunu değiştirmek isteyenlerin başvurularını değerlendiriyoruz. Fotoğraflara bakıp, “Neler yapabiliriz” diye bir ihtiyaç listesi çıkarıyorum ama ev sahibiyle görüştükten sonra fikrim tamamen değişebiliyor ve yeniden bir tasarım yapabiliyorum bazen. Amacımız evlerinden izleyen kadınların iç geçirmeleri değil, anlatılardan yararlanabilmeleri. Dekorasyon yanlışları, dekorasyon dünyasındaki yenilikler, eski eşyaların yeniden değerlendirilmesi gibi konularda bilgilendireceğiz seyirciyi.

* Bir evi dekore ederken nelere dikkat ediyorsunuz 
Evini değiştirmek isteyen kişiyi çözümleme yoluyla başlıyoruz. Giyimine, yaşam tarzınıza,   evdeki diğer kişilerle paylaşımına, çocuğunun ne tür resimler yapmaktan hoşlandığına kadar her şey bizim için önemli. Bana ilk başta şunu sordular: “Her dekorasyon birbirine benzeyebilir mi” Hayır çünkü herkes farklı bir dekorasyon tarzına sahip. Yapacağımız değişikliklere beraberce karar veriyoruz ama çok müdahale etmeden ben yönlendiriyorum tabii. Evin zeminini, elektrik tesisatını, tavanı yeniledikten sonra bir de mobilyaları cilaya veriyoruz. Ve üç günde teslim ediyoruz. Birinci gün tanışma gerçekleşiyor.  Bazen alışveriş listesi hazırlayıp, ev sahibini alışverişe gönderiyorum. Alışveriş yaptırmaktaki   amacım gezip, yenilikleri görmesi. Bu arada ikinci günün sonunda evi görebiliyorlar. Üçüncü günün      akşamında evi teslim alırken de inanılmaz bir final yaşıyoruz. Ev sahibinden sonra ailenin diğer fertlerinin evin son halini görmesi de ikinci bir final oluyor.

Projenin arkasında  100 kişi var

* Nasıl bir ekip oluşturdunuz
Yaklaşık 100 kişilik bir ekip var bu projenin arkasında. Aynı anda üç ayrı evi yaptığımız da oluyor. Programın her bir bölümü dizi kıvamında olacak.

* Ne kadarlık bir bütçe ayırdınız peki
Aşağı yukarı limitlerim 10-11 bin TL arasında. Eve girip yapılacaklara bakıyorum ve ”Ben bu evi bin TL ya da 10 bin TL’ye yenilerim” diyorum. Ev sahibine de alışveriş için bir bütçe ayırıyorum. Kendi evimizde ne malzeme kullanıyorsak katılımcıların evlerinde de aynı malzemeden kullanıyoruz. Sponsor firmalarımız da bu konuda çok hassas. 

* Katılım nasıl
Oldukça yoğun ama insanlar mantığını anlama aşamasındalar hâlâ. Mesela “Benim bir odam boş,gelin yapın” diyenler oluyor. Biz evlerinin hangi köşelerinde sıkıntı yaşıyorlarsa ufak değişikliklerle yenileyip, yaşamlarına renk katıyoruz. Mesela eski bir koltuğu atmak yerine minderlerini değiştiriyoruz. Bugüne kadar ağırlıklı olarak salon yeniledik.

SENEM AYDIN/Milliyet


Geri Dön