25 / 04 / 2024

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu!

Selimiye Arastası esnafı kira artışını çok buldu!

Edirne Selimiye Arastası’nda bulunan dükkan sahipleri, Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı kira artışını çok bulduklarını, bu ölçüdeki zammın bir tek arastaya yapıldığını söylediler. İşte ayrıntılar...



Arasta Çarşısı’nda bulunan dükkanların kira artışlarında dengesizlik olduğunu öne süren Selimiye Arastası Esnafları Dernek Başkanı Ayşe Karadaş, "İçinde esnafın olmadığı bir komisyonla gerçekleştirilmiş. Bu ölçüdeki zam bir tek arastaya yapılmış. Geçen yıl Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansaray’ında bulunan dükkanlara yaptıklarını söylüyorlar. Bu yıl da sıra sizde şeklinde konuşuldu. Bedestende 200 TL dükkan kirası var. Bedesten çarşısının dış dükkanları 7 gün 24 saat çalışıyor. Orada dükkanların kiraları 200 TL iken neden Arasta’da böyle oldu? Bin TL’yi geçti dükkanlarımız" dedi.


Esnafın hayat standardının giderek düştüğünü belirten Karadaş, "Biz de mi sosyal hizmetlere gidip sıraya girelim? Siyasi muhalefet ve iktidarın bizleri seçimden seçime değil de sık sık halimizi hatırımızı sormaları gerektiğini düşünüyorum. Şu anda herkese kırgın. Herkese kızgın durumdayız. Önümüzdeki sene hangi çarşıya sıra gelecek onu bilmiyoruz şu anda. Ama bir adaletsizlik olduğu kesin" ifadelerini kullandı.


Hürriyet Yerel




Geri Dön