24 / 04 / 2024

Selimiye Camii’nin silueti bozulmayacak!

Selimiye Camii’nin silueti bozulmayacak!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmamasında da kararlı olduğunu söyledi.



Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker’in direnişi ile gündeme gelen 1. Murat Mahallesi’ndeki arsaya tapu davası açıldığını söyledi.


Başkan Gürkan, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında "O dava devam ediyor. Biz beğensek de beğenmesek de hukuk kurallarına uymak zorundayız ve hukuku uygulamak zorundayız. Bana orada yapın parkı geçin dediler. Biz bunu yapamıyoruz. Oranın satışı yapılmış. Biz de bu satışın iptali için dava açtık ve sonucunu bekliyoruz. O kararı bekliyorum. Eğer dava lehimize sonuçlanırsa hemen orasını Kıymet Teyze Parkı olarak düzenleyip açacağız. Ama mahkemeyi beklemek zorundayız" dedi.



İdare Mahkemesi, parkın yıkılmasının hukuka aykırı olduğuna hükmetmesinin ardından parkın yapılması için harekete geçen Başkan Gürkan, kepçenin önüne oturan teyzenin isminin verileceğini söylemişti. Başkan Gürkan, 30 Mart yerel seçimlerinde seçilir seçilmez ertesi gün mazbatasını almadan park için mücadeleye başlamıştı.


"SELİMİYE CAMİİ’NİN SİLUETİ BOZULMAYACAK"


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmamasında da kararlı olduğunu söyledi. D-100 karayolu üzerinde yapılacak binaların yüksekliğinde hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Gürkan, "D-100 karayolu üzerinde bulunan alan ile ilgili bir düzenleme yapıldı. En büyük hassasiyetimiz olan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaması için bu alanda yapılacak binaları 6 kat ile sınırlandırıyoruz. Zaten biz yapılacak binaları simülasyona koyup silueti bozup bozmadığına bakıyoruz" dedi.


Eskiden 9 kat olan iznin 6 kata düştüğünü belirten Başkan Gürkan, "En büyük hassasiyetimiz olan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaması için bu alanda yapılacak binaları 6 kat ile sınırlandırıyoruz. 9 kat izin varken 6 kat izin verdik. Trakya Birlik binası ve bir otel var ama silueti bozmuyor, ben buna izin vermem. Ben göreve başladığımda bir kişi bana proje verdi. 52 metreydi yüksekliği. Ben projeyi veren kişiye ‘Abi ben buna izin veremem’ dedim. O kişi benim düşünceme saygı duydu, gitti projesini 30 metreye düşürdü. Ben izin verecek olsam verirdim" şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön