25 / 04 / 2024

Selka, 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün precast üretimlerini üstlenecek!

Selka, 3'üncü Boğaz Köprüsü'nün precast üretimlerini üstlenecek!

Selka Yönetim Kurulu Üyesi Yenal Kaya İstanbul Anadolu yakasına kurmayı planladıkları prefabrik ve hazır beton tesisleri ile 3.üncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol projesi kapsamındaki precast imalatlarını üstleneceklerini belirtti



 

İstanbul Anadolu yakasına kurmayı planladıkları prefabrik ve hazır beton tesisleri ile 3.üncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol projesi kapsamındaki precast imalatlarını üstleneceklerini belirten Yönetim Kurulu Üyesi Yenal Kaya, "Ayrıca, proje kapsamında yapılması planlanan 2 bin metre uzunluğundaki viyadük inşaatının da yapımını üstlendik" dedi Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinin taahhütlerini yerine getiren Selka Şirketler Grubu, 3'üncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol projesinde de yer alacak. Grup, İstanbul Anadolu yakasında 5 milyon TL'lik yatırımla kuracağı prefabrik ve hazır beton tesisleri ile proje kapmasındaki precast imalatlarını üstlenecek. 


Ağırlıklı olarak inşaat sektöründe, 1976'dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Selka Şirketler Grubu, inşaat, prefabrik, hazır beton, madencilik, petrol ve yazılım şirkederiyle projeler üretmeyi ve büyük projelerde yer almayı sürdürüyor. Daha önce, Ankara-İstanbul arasındaki mesafeyi üç saate indirecek olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin Poladı-Eskişehir arasındaki hazır beton temini, altyapı, sanat yapıları, viyadük inşaatları ve köprü kirişlerinin büyük bir kısmını üstlenen Selka, projenin ikinci bölümü olan Eskişehir-İstanbul Hızlı Tren yolu inşaatının İnönü-Vezirhan arasında toplam bin 908 adet viyadük kirişi imalatı, nakliyesi ve montajını da tamamladı. 

Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 3'üncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyol projesinde de yer almaktan gurur duyduklarını belirten Selka Şirketler Grubu Yönetim Kumlu Üyesi Yenal Kaya, "24 ay gibi kısa bir süre zarfında tamamlanması planlanan proje, büyüklük olarak dünyanın sayılı asma köprülerinden birini ve bağlantı yollan ile 100 kilometrelik sekiz şeritli otoyolu içermekte. Daha önceki benzer projelerden edindiğimiz tecrübeler sayesinde, grup firmalarımız, inşaat, prefabrik ve hazır beton imalatları olmak üzere proje kapsamında önemli taahhüüer üstlendi" diye konuştu. 


İstanbul Anadolu yakasına kurmayı planladıkları prefabrik ve hazır beton tesisleri ile proje kapsamındaki precast imaladarını üstleneceklerini anlatan Kaya, şöyle devam etti: "Ayrıca, inşaat grubu olarak proje kapsamında yapılması planlanan 2 bin metre uzunluğundaki viyadük inşaatının da yapımını üsdenmiş bulunmaktayız. 

Kurulacak tesisler kapasite olarak Avrupa'nın en büyük precast tesislerinden biri. Bu tesislerde 7 gün 24 saat prensibiyle çalışarak, 18 ayda yaklaşık 5 bin adet kiriş üreteceğiz. Üretimi 2015 yılının sonlarına doğru bitirmeyi planlıyoruz. Bu yatırımla birlikte İstanbul ve Marmara havzasındaki bizimle ilgili bütün projelerde rekabet dezavantajını ortadan kaldırmış olacağız." Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projesinin ilk etabmdaki taahhütlerini başarıyla yerine getirdiklerini ifade eden Yenal Kaya, CİB Ortaklığı tarafından yapımı süren ve bittiğinde 6.1 kilometre uzunluğu ve 12.5 metre net çapıyla Türkiye'nin en büyük ulaşım tüneli haline gelecek T26 için segment üretimini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Proje bitimine kadar toplam 3 bin 500 adet üreteceklerini açıklayan Kaya, "Bugüne kadar bu parçaların 2 bin adedinin yapımını ve nakliyesini tamamladık. Vezirhan-İnönü arasında kullanılmak üzere yaklaşık 2 bin adet köprü kirişinin üretimini ve montajını da tamamladık. Bunların yanı sıra projenin İnönü-Köseköy etabında bulunan toplam 160 kilometrelik kablo kanalı imalatı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön