17 / 04 / 2024

Selyeri Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlatacağız!

Selyeri Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlatacağız!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaçak yapılaşmaya asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaçak yapılaşmaya asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve belediye personeliyle Sheraton Hotel’de bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıya Büyükşehir Belediyesi ve Tekkeköy Belediyesi çalışanları da katıldı.


Kahvaltı sonrası konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz bugünlerde yoğun bir şekilde ilçeleri dolaşıyoruz. İlçelerde turizm potansiyelleri için çalışmalar yapıyoruz. Eski Valimiz Hüseyin Aksoy zamanında yaptırılmış, elimizde bir turizm master planı var. Bu planın içersinden Terme, Asarcık, Tekkeköy ile ilgili bir şeyler var ama biz onunda dışına çıkıp, ilçelerimize yönelik hangi turizm akslarını geliştirebilirizi gidip konuşuyoruz” dedi.


“TEKKEKÖY’E BİR MARKA OLUŞTURALIM”

Tekkeköy ilçesinin bir markası olması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, “Tekkeköy ilçesinde gastronomi, yemek, tatlı, börek gibi bir şeyle ilgili bir marka oluşturalım. Ayvacık’ta ısırgan çorbasını oluşturduk. Biz de Tekkeköy ilçemizde bir şeyler bulalım. Bu Samsun’a gelen birinin ‘Tekkeköy’de böyle bir şey var’ diyip, o bahaneyle Tekkeköy’e gelsinler. 2017 yılında Samsun’da olimpiyat olacak ve bu olimpiyat ağırlıklı olarak Tekkeköy ilçesinde olacak. Tekkeköy ilçesinde bir şey bulalım. Bununla ilgili toplantılar yapın. Takibi bunlar belediye desteği olmadan olmaz” diye konuştu.


“SELYERİ MAHALLESİ’Nİ YIKACAĞIZ”

2017 yılına kadar Selyeri Mahallesi’nin yıkılması gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “O mahalle adeta bizim bütün karizmamızı çiziyor. Hatta o mahalleye gidip, oradakilere ‘seçildiğim andan itibaren ilk işim burayı yıkmak haberiniz olsun’ dedim. Orada bir kentsel dönüşüm alanında bir şeyler yaparak, ‘size şurada konut üreteceğiz, alternatif olarak size bu konutları sunacağız’ diyen bir şeyi başlatamadık. Bu benim adeta yüreğimi sıkıyor. 2017 yılında yaklaşık 10 bine yakın insan Tekkeköy’e gelecek. Bizim 2017 yılı olimpiyatlarına kadar Tekkeköy’de cephe meselesini çözelim” şeklinde konuştu.


“ASARAĞAÇ PİKNİK YERİ, ‘TABİAT PARKI’ OLUYOR”

Tekkeköy ilçesindeki Asarağacı Piknik Yeri’nin ‘Tabiat Parkı’ olarak değiştireceklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Asarağac Piknik Yerini Tabiat ve Kültür Varlıkları Bölge Müdürlüğü ile görüştük ve burasını Tabiat Parkı olarak yapmak üzere onayı çıktı. Belki hayvanat bahçesini de oraya götürebiliriz ve o parkı çok iyi bir şekilde değerlendirebiliriz” açıklamasında bulundu.


“KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Binalardaki kaçak yapılaşmalara göz açtırmayacaklarının altını çizen Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu konularda bir taviz verirsek, bu tavizde namuslu, işini kanunlara, yasalara ve imar haklarına uygun olarak yapan insanların hakkı üzerimizde kalır. O insanlar niye kurallara uyuyor da diğeri kural tanımaz, haydut yapıyor ve bizi de güya korkutuyor, biz de yaptığı haydutluğun karşısında siniyoruz. Bu bize yakışır mı? Bu bir insanın kişiliğini en fazla aşağılatan şeylerden bir tanesidir. Bu bizim yakınımız ise daha fazla hücum edip, hak ettiğini de elinden alacak kadar hırslanıyorum. Kaçak yapılaşmaya hiç fırsat vermeyeceğiz. Kaçak yapılaşma ile ilgili Cumhurbaşkanımızın önüne bir kötü unvan gitsin, planlama ve şehircilik ile ilgili yapacağımız her güzel işlerin önünü kapatır ve Cumhurbaşkanımızın gözünde de küçük düşürür.


Tarsus Haber


Geri Dön