29 / 03 / 2024

Selzedelere 5 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Selzedelere 5 milyon liralık ödenek ayrıldı!

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Ekim ayında meydana gelen sel felaketinde zarar gören üretici, esnaf ve vatandaşa ödenmek amacıyla 5 milyon liralık ödenek ayrıldığı açıklandı. İşte ayrıntılar...



Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Ekim ayında meydana gelen sel felaketinde zarar görenlere ödenmek amacıyla Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından 5 milyon liralık ödenek ayrıldığı açıklandı. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ödeneğin kullanılması amacıyla yapılan toplantıda tarım alanları için 8 bin lira, evler için 5 bin lira, ev depoları için bin lira, işyerleri için 4 bin lira, işyeri depoları için 2 bin lira, araçlar için de 1500 lirayla sınırlı olmak koşuluyla yardım yapılmasına karar verildiğini kaydetti. 


ADRESİ TUTMAYANA YOK 


Sel baskını nedeniyle zarara uğradığını söylemesine rağmen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ndeki adresi tutmayan 99 kişiye ve ev deposu adresleri tutmayan 18 kişiye yardım yapılamayacağını kaydeden Kaymakam Bulgurlu, işyerini sel bastığını belirten 72 kişiye de vergi kaydı olmadığı için yardım yapılmayacağına dikkati çekti. Kaskosu olmayan 507 araç sahibine toplam 753 bin 800 lira yardım yapılmasına karar verildiğini belirten Kaymakam Bulgurlu, kaskosu olan 49 araçla yapılan inceleme sonucunda yeterli bilgi ve belge ibraz edilmeyen 19 araç sahibine yardım yapılmayacağını aktardı. 


YARDIMLAR BANKADAN ÇEKİLEBİLECEK


Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ayrıca aşırı yağışların olduğu günlerde kolluk kuvvetleri tarafından Kaymakamlık Afet Bürosu adına esnaftan alınan ve vatandaşa dağıtılan ekmek ve su ücretlerinin faturaları mukabilinde hak sahiplerine ödemelerinin de yapılacağını belirtti. Kaymakam Bulgurlu, yardımların Ziraat Bankası Manavgat Şubesi vasıtasıyla hak sahiplerine ödeneceğini sözlerine ekledi.


SİGORTASIZLAR


Tarım alanları zarar gören ve sigortası olmayan 218 üreticiye 1 milyon 463 bin lira yardım yapılacağını aktaran Kaymakam Bulgurlu, evi ve deposu zarar gören 574 vatandaşa toplam 1 milyon 147 bin lira, ev deposu zarar gören 187 kişiye toplam 180 bin 400 lira yardım yapılmasına karar verildiğini vurguladı. İşyeri zarar gören 318 kişiye toplam 1 milyon 151 bin 725 lira, deposu zarar gören 45 kişiye de 88 bin lira nakdi yardım yapılacağını belirten Kaymakam Bulgurlu, şube ve deposunun vergi kaydı olmayan 78 kişiye ve işyeri sigortası olan 72 kişiye yardım yapılmayacağını söyledi.


Sabah




Geri Dön