26 / 04 / 2024

Sembol İnşaat, Kazakistan'da VIP odalı cami inşa etti!

 Sembol İnşaat, Kazakistan'da VIP odalı cami inşa etti!

Kazakistan Astana'da nikah salonlu ve VIP odalı Hazret Sultan Cami inşa edilen cami törenle açıldı





8 bin kişilik kapasiteye sahip olan Astana Hazret Sultan Camii’nin açılış töreninde, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Sembol İnşaat Kurucuları Fettah Tamince ve Aytekin Gültekin katıldı. Açılış, Nazarbayev’in doğum günü olan 6 Temmuz’da gerçekleştirildi.



Toplamda 17 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 8 bin kişilik kapasiteye sahip Hazret Sultan Camii’nde 77 metre yüksekliğe sahip dört minare ve yüksekliği 52 metre olan toplam 10 kubbe bulunuyor.


Sosyal bir tesis olarak inşa edilen caminin ibadet bölümlerinin yanı sıra taziye salonları, kütüphaneler, nikah salonları, arşiv, lojmanlar, ofisler, 400 kişilik yemekhane, VIP odalar, el ayak kurutma ve terlik odaları gibi mekanlar da bulunuyor. 



30 bin metrekarelik yeşil alanı da bulunan Hazret Sultan Camii’nin inşası sırasında yaklaşık 1.500 kişi çalıştı. Cami yapımında Türkiye’den malzeme kullanılmaya özen gösterilirken, mermer ve dış cephe kaplamalar, vitray camlar gibi pek çok malzeme Türkiye;den götürüldü. İslam kültürü ile Kazak kültürünün kaynaştığı iç süslemelerde Türkiye, İtalya ve Kazakistan’dan gelen sanatçılar çalıştı. Camide kullanılan çiniler ise İznik’ten tedarik edildi.



Geri Dön