20 / 04 / 2024

Semihhan Aydemir: Konut piyasası toparlanma gösteriyor!

Semihhan Aydemir: Konut piyasası toparlanma gösteriyor!

Açıklanan veriler ile ilgili değerlendirmede bulunan GEN YAPI ve SALOON RESIDENCE PROJESİ Pazarlama ve Medya İlişkileri Yöneticisi Semihhan Aydemir ' Konut piyasası toparlanma gösteriyor ' dedi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı konut satışları istatistikleri verilerine göre Ekim ayında Türkiye genelinde toplam konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre %25,3 oranında artarak toplam satışın 95.645 konut olduğunu açıkladı. Açıklanan veriler ile ilgili değerlendirmede bulunan GEN YAPI ve SALOON RESIDENCE PROJESİ Pazarlama ve Medya İlişkileri Yöneticisi Semihhan Aydemir, beklendiği gibi 2014 yılı ikinci yarısından bu yana inşaat sektöründe önemli bir hareketliliğin olduğuna dikkat çekerek sektörel gelişmeler ile ilgili şunları söyledi:


“Sürekli olarak tekrar ediyorum belki ama şunu bilmek gerekir. Ekonomide lokomotif rol oynayan sektörlerde her ne kadar durgunluk olsa da belli bir kırılmadan sonra yeniden toparlamalar yaşanır ve gerçek değerini bulur” dedi.


Aydemir daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Gayrimenkul sektörü 2014 yılına iyi başlamamasına, yılın birinci ve ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemlerine göre önemli ölçüde kan kaybetmesine rağmen daha sonraki dönemlerde toparlama göstererek kaybettiklerini telafi etmeye başladı. Türkiye genel olarak gözlendiğinde 2014 yılının büyük bir bölümünde ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden seçimlerin tüketicilerin konut alma kararlarını erteleten unsurların başında geldiğini gördük. Seçimlerin sonlanması ve siyasi belirsizliğin yerini istikrara bırakması ile birlikte konut alımları noktasında ertelenen kararlar yeniden hız kazanarak sektörde hareketliliğin başlamasını sağladı. 


Ben önümüzdeki dönemlerde konut piyasasının daha da canlanacağı kanaatindeyim. Bunun yanı sıra bölgesel konjonktüre ve Türkiye’nin gelişimine baktığımda da başta körfez ülkeleri olmak üzere, yabancı yatırımcının gayrimenkule yönelik yapacağı yatırımların giderek artacağını ve bununda sektöre önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.


Aydemir son olarak, “Elimizdeki verilere baktığımızda 2014 yılında bolca seçim yaşayan ve bazı dönemlerde farklı girişimlerle istikrarı engelleme çabalarına rağmen, Türkiye’nin 2014 yılını birçok yönü ile oldukça olumlu geçirdiğini düşünüyorum. 2015 yılında Türkiye’de gerçekleşecek yeni seçimler ve bu süreçlerde siyasi konjonktüre göre belli dönemlerde yatırımcı kararlarında durgunluklar yaşanabilir. Ancak sektörün bu süreçleri başarıyla yöneteceğine inanıyorum ve bizde önümüzdeki projelerimizde tüm bu durumların değerlendirmesini şimdiden yaparak yol haritamızı buna göre belirliyoruz” dedi.



Geri Dön