26 / 04 / 2024

Şemikler Altgeçidi çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine gelindi!

Şemikler Altgeçidi çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine gelindi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler’de kapatılan hemzemin geçidin yerine inşaatına başladığı yaya altgeçidinin çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine geldi. işin en zor kısmı olan “demiryolu hattının askıya alınması” işini de başarıyla tamamladı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şemikler’de kapatılan hemzemin geçidin yerine inşaatına başladığı yaya altgeçidinin çalışmalarında yüzde 70 seviyelerine geldi. Özelikle “yapılamaz” diye lanse edilmeye çalışılan ve inşaat işinin en zor kısmı olan demiryolu hattının askıya alınması işi başarıyla gerçekleşti.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu gerçekleştirilen bu imalat için 160 adet fore kazık, 191 adet jet grout (beton kolon) yapıldı. İşlemin tamamlanmasının ardından tünel betonarme imalatlarına başlandı.


Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Erdoğan Akaya Sokağı, Merkez Camisi ve pazaryerinin önünden geçen 6418 Sokak’a bağlayacak şekilde yaya alt geçidi inşa edecek. Yaklaşık 5 metre zemin altından yapılması öngörülen altgeçidin genişliği de 6 metre olacak. Altgeçit için yaklaşık 32 metrelik tünel yapılacak.


Süreç nasıl gelişti?

Gelen talepler üzerine Şemikler sakinleri ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Şemikler’deki yol sorununa çözüm konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Esnaf, muhtarlık ve dernek temsilcileri gibi her kesimden vatandaşın katıldığı toplantının ardından Şemikler’e “yaya alt geçidi” yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştı. Mahalle halkının ulaşımını büyük ölçüde rahatlatacak ve merkezin daha da hareketlenmesini sağlayacak olan alt geçit, ilerde gelecek talepler doğrultusunda araç geçişine uygun olarak düzenlenebilecek şekilde planlanacaktı. 


Büyükşehir Belediyesi projelerini yapıp ilk olarak 8 Kasım 2012 yılında ihale gerçekleştirdi. 19 Aralık 2012 yılında yer teslimi yapıldı. Ancak yüklenici firmanın işi yapabilme konusundaki kapasitesinin yetersiz oluşu nedeniyle imalatlar bir türlü istenilen seviyede ve oranda gerçekleştirilemedi. Yüklenici firmanın işi yapamaması ve tüm makine ve techizatlarını toplayarak şantiyeyi terketmesi üzerine de, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 02 Ağustos 2013 tarihinde iş tek taraflı olarak feshedildi. 22 Ekim 2013 tarihinde “Şemikler Yaya Alt Geçidi Tamamlama İnşaatı Yapılması” adı altında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunun 21.maddesi (b) bendi gereğince pazarlık usulü olarak iş yeniden ihale edildi. İhaleyi Barankaya İnşaat Haf. Taah. Akr. Mad. Gıda San. Tıc.A.Ş.firması 1 milyon75 bin 912 TL sözleşme bedeli ile ihaleyi kazanarak 13 Kasım 2013 tarihindeki yer teslimi sonrasında imalatlara başladı.





İzmir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön